Топ Новини

За тиждень новорічних свят українці з’їдять 40-денну норму м’яса

29 грудня 2011 в 13:43
За тиждень новорічних свят українці з’їдають 40-денну норму м’яса, від якої вони відмовляються на період посту перед різдвяними святами. За оцінками виробників, скорочення реалізації м’яса та м’ясних виробів у листопаді-першій половині грудня повністю компенсується ростом продаж в останній тиждень року.
eda_producti_produkti_samogon_prazdnichniy_stol.jpg
Андрій Товстиженко, ZN.UA

За підрахунками асоціації «Український клуб агарного бізнесу» (УКАБ), до 40% затрат на новорічний стіл припадає саме на м'ясо та м’ясопродукти, при середній вартості новорічного столу 1200 гривень (дані опитування, проведеного агентством AgriSurvey).

«У порівнянні з минулим роком затрати у вартісному вимірі на м’ясопродукти перед Новим роком будуть практично на рівні минулого року. Найбільшим попитом у Західних регіонах країни користується буженина, шинки та домашні ковбаси, а у Східних – сиров’ялені та сирокопчені ковбасні вироби», - коментує виконавчий директор УКАБ Єлизавета Святківська.

Зважаючи на передноворічний попит, з 26 грудня почали зростати ціни на свинину, яка традиційно користується найбільшим попитом у порівнянні з іншими видами м’яса. Вартість свинини зросла по всьому ланцюжку – від господарств, що вирощують свиней до роздрібних цін на ринках та в мережевому роздрібі приблизно на 10-15% у порівнянні до рівня цін минулого року, що становить 56-60 грн/кг.

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Немає коментарів
Реклама
USD 25.90
EUR 27.56
Останні новини