Київщина туристична-2012

Поділитися
Щоб чудово відпочити, не обов’язково їхати за тридев’ять земель. Відкрийте для себе нові маршрути Київщини

Із приводу святкування 2012 року 80-річчя утворення Київської області Київська обласна держадміністрація організувала 1-й Туристичний фестиваль «Київщина туристична-2012». Учасників і гостей виставки-фестивалю вітали найкращі обласні підприємства - виробники харчової промисловості, майстри народних ремесел, музичні колективи, представники туристичного бізнесу.

На короткій прес-конференції голова Київської обласної держадміністрації Анатолій Присяжнюк, крім анонсування майбутніх заходів (аерофестиваль у Бородянці, фольклорний фестиваль у Ржищеві та Формула-1 у Вишгороді), запевнив, що Київщина багата на гідні туристичні об’єкти.

Однак, попри це, учасникам інформаційного туру «Нові туристичні маршрути Київського регіону» було представлено всього три об’єкти: готельний комплекс «Пуща лісова», етнографічний комплекс «Українське село» та гольф-клуб «Гольфстрим». Ба більше, останній навряд чи може бути цікавим для туристів, оскільки клуб закритий, а членство в ньому коштує 75 тисяч євро на рік.

«Пуща лісова» розташована в сосновому бору, і це одна з основних її переваг. Неможливо повірити, що буквально в кількох кілометрах від Києва таке чисте, напоєне пахощами хвої повітря. На території готелю - озеро й піщаний пляж. Відпочивальники можуть також поплавати й у критому басейні, погрітися в сауні, відвідати тренажерний зал і розслабитися в СПА-центрі. Звичайний стандартний номер без балкона коштує 650 грн. на добу. Котеджі, розташовані на території комплексу, особливо затребувані в літній період. Правда, оренда такого будиночка обійдеться в 33 тис. грн. на місяць.

Потрапивши в «Українське село», мимоволі опиняєшся в середині XIX століття. Екскурсію починають із чинного храму святого великомученика Димитрія Солунського. За чотири роки тут долучилися до таїнства хрещення близько 400 людей та обвінчалися понад сто пар. Служба проводиться щонеділі й у церковні свята. При храмі діє недільна школа, також дітей навчають різних ремесел - гончарства, вишивання, різьблення по дереву.

Далі представлено зразки архітектури шести українських регіонів: Середнє Придніпров’я, Слобожанщина, Полісся, Поділля, Південь України та Карпати. Усі будинки абсолютно різні. Головне правило комплексу - автентичність кожного експоната й ідеальна чистота.

Я впевнений, щоб чудово відпочити, не обов’язково їхати за тридев’ять земель. Відкрийте для себе нові маршрути Київщини.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі