Щира подяка всім українцям до річниці Великого східнояпонського землетрусу

Поділитися
У цю скорботну річницю хочу ще раз ушанувати пам’ять жертв, які загинули під час цієї катастрофи, і висловити сердечну подяку уряду України, всім українцям за велику підтримку.

11 березня минає рік відтоді, як мою країну сколихнув Великий східнояпонський землетрус. У цю скорботну річницю хочу ще раз ушанувати пам’ять жертв, які загинули під час цієї катастрофи, і висловити сердечну подяку уряду України, всім українцям за велику підтримку.

Через декілька днів після землетрусу, 16 березня 2011 року, Президент України відвідав Посольство Японії в Україні, де залишив свої співчуття у Книзі Смутку. Вже за тиждень від імені уряду України до Японії було надіслано 2000 теплих ковдр. А влітку у постраждалі місцевості доставили 1000 радіаційних дозиметрів, 1000 персональних радіаційних дозиметрів, набір із 1000 протигазів та респіраторних масок із йодистим наповнювачем. Окрім цього, представники уряду, політичні діячі, підприємці, митці, жителі різних куточків України - і люди похилого віку, і студенти, і учні молодшої та середньої школи -підбадьорювали нас листами, журавликами-оригамі, а також надавали грошову допомогу та багато інших видів підтримки.

Під час Великого східнояпонського землетрусу країна пережила велику трагедію, але водночас це стало нагодою для того, щоб японці ще раз усвідомили незламність свого духу та важливість дружніх відносин із міжнародною спільнотою.

Я переконаний - усі негаразди потрібно обертати на шанс для себе. І саме задля того, щоб віддячити міжнародній спільноті за теплу підтримку та гарантувати безпеку людей у світі, ми з допомогою інклюзивного розвитку, програми Офіційної допомоги розвитку та інших засобів активно продовжуватимемо робити свій посильний внесок у цю справу.

Крім того, запевняю, що для переходу до зеленої економіки, запобігання стихійним лихам, забезпечення високого рівня економічної співпраці та вживання всіх можливих заходів, спрямованих на відновлення нашої країни, а можливо, і для того, щоб показати світові нову модель «Найкращого гравця із вирішення проблем», і я особисто робитиму все від мене залежне.

Тоічі САКАТА,

Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі