Американська мрія

Поділитися
Компанія Zogby International опублікувала результати опитування, в рамках якого жителів США запитували, чи зможуть, на їхню думку, вони та їхні родини реалізувати «американську мрію»...

Компанія Zogby International опублікувала результати опитування, в рамках якого жителів США запитували, чи зможуть, на їхню думку, вони та їхні родини реалізувати «американську мрію».

Поняття «американська мрія» часто використовується для опису якоїсь загальнонаціональної ідеології, що об’єднує американців. Однак кожен житель США вкладає в це визначення власні уявлення про прекрасне майбутнє. Зазвичай цю тезу вважають однією із засад протестантської трудової етики. Ймовірно, так і є. Цікаво, що поняття «американської мрії» виникло через півтора століття після утворення США. Його квінтесенцією заведено вважати думку, що кожна людина, котра володіє здібностями, енергією та працьовитістю, здатна чесним шляхом домогтися успіху в житті, ставши добропорядною й заможною.

Наприкінці січня 2009 року в можливість реалізації «американської мрії» вірили 56% американців. Аналіз результатів опитування засвідчив, що ті, хто вірить, і ті, хто не вірить, серйозно різняться поглядами на життя. Американці, упевнені в тому, що мрія може стати реальністю, як правило, вірять у себе. Головні причини, на підставі яких жителі США доводять, що вони здатні реалізувати американську мрію, такі: «Я розумний і старанно працюю, тому я обов’язково доможуся успіху» (думка 59%), «Америка — країна можливостей» (52%), «Я — оптиміст» і «Я не боюся втратити бізнес або роботу» (по 25%), «Моя релігія допомагає мені домагатися успіху» (15%).

Ті, хто переконаний у тому, що «американська мрія» — не більш ніж гарна фраза, схильні звинувачувати владу. Песимісти пояснюють свою нездатність зробити мрію реальністю так: «Влада країни не піклується про таких людей, як я» (44%), «Ми не зобов’язані прагнути до досягнення ідеалів» (29%), «Вартість життя занадто висока» (27%), «Я — песиміст» (10%). Окрім цих резонів, було названо такі причини, як недавня втрата роботи або переведення на низькооплачувану посаду. Загалом же, в реалістичності «американської мрії» частіше переконані прибічники Республіканської партії, віруючі та люди у віці до 30 років.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі