Топ Новини

Екіпаж МКС зустріне Новий рік п'ятнадцять разів за добу

31 грудня 2012 в 09:56
Спочатку екіпаж зустріне Новий рік 31 грудня, о 16.50 мск, коли МКС буде пролітати над Новою Зеландією, уп'ятнадцяте Новий рік вони зустрінуть над Тихим океаном, на схід Австралії, 1 січня, о 14.29 мск.
mks.jpg
federalspace.ru

Екіпаж Міжнародної космічної станції (МКС) зустріне Новий рік 15 разів: спочатку - вдень 31 грудня, пролітаючи над Новою Зеландією, і востаннє - вдень 1 січня, коли станція буде пролітати над Тихим океаном на схід Австралії.

Про це повідомив РИА Новости представник російського Центру управління польотами (ЦУП) ЦНДІМАШ.

«За даними наших балістиків, екіпаж 15 разів зустрічатиме Новий рік на орбіті. Спочатку
екіпаж зустріне Новий рік 31 грудня, о 16.50 мск (14.50 за київським часом - ред.), коли МКС буде пролітати над Новою Зеландією, уп'ятнадцяте Новий рік вони зустрінуть над Тихим океаном, на схід Австралії, 1 січня, о 14.29 мск (12.29 за київським часом)", - сказав представник ЦУП.

Він нагадав, що 27 грудня екіпаж привітав Дід Мороз в ході сеансу зв'язку з Центру управління польотами.

У свою чергу, начальник відділу харчування Інституту медико-біологічних проблем РАН (ІМБП) Олександр Агурєєв повідомив, що під час святкової новорічної вечері, коли весь екіпаж збереться за загальним столом, продуктовий набір буде стандартним.

«Екіпаж буде використовувати ті посилки, які прибули на вантажному кораблі «Прогрес» і які привіз екіпаж на пілотованому кораблі "Союз ТМА-07М", зокрема, свіжі фрукти і овочі, рибні консерви», - пояснив Агурєєв.

Читайте також:

МКС врятували від уламків супутника — орбіта станції піднята на один кілометр

На МКС починаються експерименти, запропоновані школярами

Астронавти полагодили МКС за допомогою зубної щітки і йоржика (ВІДЕО)

За матеріалами:
Теги Наука
Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Немає коментарів
Реклама
USD 25.64
EUR 27.25
Останні новини