У справі про отруєння Ющенка додалося фігурантів

Поділитися
Генеральний прокурор України Олександр Медведько заявляє про п’ять-шість фігурантів у справі про отруєння президента Віктора Ющенка в 2004 році, коли він іще був кандидатом у президенти...

Генеральний прокурор України Олександр Медведько заявляє про п’ять-шість фігурантів у справі про отруєння президента Віктора Ющенка в 2004 році, коли він іще був кандидатом у президенти.

«Є п’ять-шість фігурантів, котрі, на нашу думку, причетні до цього страшного злочину», — сказав О.Медведько на брифінгу в Донецьку в п’ятницю.

За його словами, проведено величезний обсяг слідчо-оперативних дій.

«У цій кримінальній справі дуже багато нового. Ви знаєте, що було створено нову слідчо-оперативну групу і, відверто кажучи, уже багато осіб, які обіймають високі посади, політики, м’яко кажучи, вони вже стогнуть від роботи цієї групи», — сказав О.Медведько.

Як повідомлялося, В.Ющенко 5 вересня 2004 року зустрічався з керівництвом Служби безпеки України за вечерею на дачі колишнього заступника глави СБУ Володимира Сацюка, після чого занедужав і 10 вересня був госпіталізований до віденської клініки «Рудольфінерхаус». Лікарі цього медзакладу заявили, що В.Ющенка отруїли діоксином, причому отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п’ять днів до госпіталізації.

Пізніше було проведено низку експертиз. Повторна експертиза наприкінці травня минулого року підтвердила факт наявності діоксину в організмі В.Ющенка.

У лютому 2008 року представники ГПУ повідомили, що прокуратурі відомі місця та умови виготовлення діоксину, яким було отруєно президента, але про стадії розслідування справи розповідати не стали.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі