Українців евакуюють з Дамаска

Поділитися
Посольство України в Сирії намагається встановити зв’язок з максимальною кількістю українських громадян у цій країні для складання списків на подальшу евакуацію.

У зв’язку із загостренням ситуації в Сирії почалася евакуація українських громадян із цієї країни, заявив речник МЗС України Олександр Дикусаров. Так, 26 липня в аеропорту Дамаска здійснили посадку два літаки Ан-32 МНС України. Дипломат також повідомив, що напередодні Українське посольство в Сирії склало списки громадян, які бажали повернутися додому.

Пізніше стало відомо, що літаки прибули в «Бориспіль» у четвер увечері. На їхньому борту перебували 62 громадян України, зокрема 34 дитини.

Як повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна», представник зовнішньополітичного відомства додав, що МЗС і надалі складатиме списки громадян України, які бажають евакуюватися з Сирії. За словами Олександра Дикусарова, Посольство України в Сирії намагається встановити зв’язок з максимальною кількістю українських громадян у цій країні для складання списків на подальшу евакуацію, однак це ускладнюється тим, що українці не стають на консульський облік після прибуття до Сирії. Зараз у посольстві підтримують зв’язки з кількома сотнями українців, сказав дипломат.

При цьому він нагадав, що відомство з грудня 2011 року зверталося до громадян України, що перебувають у Сирії, з рекомендацією покинути країну, використовуючи доступні регулярні авіарейси, а громадянам в Україні рекомендували не планувати свої поїздки до Сирії.

Відповідаючи на запитання журналістів, Олександр Дикусаров заявив, що Україна не вивозить своїх дипломатів із Сирії у зв’язку із загостренням ситуації, і вони перебуватимуть там доти, доки в Сирії залишатимуться інші громадяни України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі