УБИВЦЬ ДЕПУТАТІВ ПРИСУДИЛИ ДО ДОВІЧНОГО УВ’ЯЗНЕННЯ

Поділитися
Апеляційний суд Луганської області в четвер засудив до довічного ув’язнення убивць депутата Верховної Ради Євгена Щербаня та глави Української міжбанківської валютної біржі, народного депутата Вадима Гетьмана...

Апеляційний суд Луганської області в четвер засудив до довічного ув’язнення убивць депутата Верховної Ради Євгена Щербаня та глави Української міжбанківської валютної біржі, народного депутата Вадима Гетьмана.

Зокрема, Вадима Болотських засуджено до довічного ув’язнення з конфіскацією майна за вбивство депутата Верховної Ради Євгена Щербаня, такий самий вирок винесено Сергію Кульову за вбивство глави Української міжбанківської валютної біржі, народного депутата Вадима Гетьмана.

Суд також визнав В.Болотських винним у вбивстві президента компанії «Данко» Олександра Момота й організації 1995 року вибуху на стадіоні «Шахтар» у Донецьку (тоді загинув президент футбольного клубу «Шахтар», керівник фірми «Люкс» Ахат Брагін).

Крім того, суд засудив до довічного ув’язнення з конфіскацією майна Леоніда Добробатька за скоєння вбивств і розбійних нападів. Ще п’ятеро чоловік одержали від 11 до 15 років позбавлення волі за скоєння вбивств, розбійних нападів і пограбувань у Донецькій і Луганській областях.

Так, Костянтина Нікуліна й Ігоря Пушнякова засуджено на 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, Едуарда Косигіна — на 11,5 року із конфіскацією майна, Миколу Малахова й Сергія Володченка — на 11 років із конфіскацією майна.

Підсудні можуть оскаржити рішення обласного апеляційного суду в Верховному суді України.

Підсудні входили в злочинне угруповання, що діяло на території Донецької та Луганської областей. Керівник угруповання Євген Кушнір помер у Донецькому слідчому ізоляторі.

Луганський обласний апеляційний суд розпочав розгляд справи майже рік тому, у травні 2002-го. У справі проходило 8 обвинувачуваних, котрим інкримінувалися вбивства понад 20 чоловік, замахи на 17 чоловік і низка розбійних нападів. Справа нараховує понад 160 томів, у ній проходило понад 200 свідків. У Генпрокуратурі України також стверджують, що до організації вбивств В.Гетьмана та Є.Щербаня причетний екс-прем’єр Павло Лазаренко, проте його справу виділено в окреме провадження.

Депутата Є.Щербаня розстріляли 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі. Є.Щербань, його дружина й механік померли від одержаних поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию.

Народного депутата, главу біржового комітету Української міжбанківської валютної біржі, екс-главу НБУ В.Гетьмана було вбито в ліфті свого будинку в Києві 22 квітня 1998 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі