Суд оголосить рішення за позовом Тимошенко сьогодні о 14:00

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Печерський районний суд Києва у понеділок, 16 травня, о 14:00 оприлюднить рішення за позовом екс-прем'єра, лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко з приводу незаконності постанови Генпрокуратури про порушення проти неї кримінальної справи.

Наразі судді пішли до дорадчої кімнати для ухвалення рішення.

Сьогодні на засіданні суд заслухав пояснення прокурора та дебати сторін. Зокрема, прокурор стверджував, що кримінальну справу було порушено за наявності достатніх підстав і приводів, тому що не було ніякого рішення Кабміну щодо газових контрактів.

Водночас, прокурор підкреслив, що він "доказів умислу (в діях Ю.Тимошенко - ред.) не побачив", проте "по відношенню до наслідків закон не вимагає прямого наміру".

Прокурор попросив залишити скаргу без задоволення.

Як повідомлялося, Генпрокуратура порушила цю справу проти Ю.Тимошенко 11 квітня за підозрою у перевищенні повноважень при укладенні газових контрактів з Росією у 2009 році. Екс-прем'єр оскаржила порушення цієї справи в Печерському суді.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі