Рішення Лівадійської селищної ради щодо земель «Гліцинії» опротестовані

Поділитися
Прокурор Ялти Ростислав Процик опротестував рішення Лівадійської селищної ради , які позбавляють пансіонат «Гліцинія» у Нижній Ореанді виходу до моря, як прийняті з порушенням земельного законодавства.

Прокурор Ялти Ростислав Процик опротестував рішення Лівадійської селищної ради, які позбавляють пансіонат «Гліцинія» у Нижній Ореанді виходу до моря, як прийняті з порушенням земельного законодавства.

Про це «Дзеркалу тижня» повідомив сам Ростислав Процик. За його словами, протест був поданий на цьому тижні.

Ростислав Процик підкреслив, що рішення селищної ради прийнято з порушенням земельного законодавства, а саме: без проведення аукціонів із продажу права оренди, які передбачені змінами до Земельного кодексу, що набрали на той час чинності. Крім того, додав він, рішення приймалися без відповідних погоджень і без упорядкування актів вибору земельних ділянок.

У свою чергу, прокурор Криму Володимир Бойко повідомив «ДТ», що прокуратура автономії після звернення регламентного комітету ВР України розпочала перевірку дотримання законності на території «Гліцинії».

Нагадаємо, що 11 червня 2008 року, Лівадійська селищна рада видала трьом товариствам з обмеженою відповідальністю («Інвестсервіс», «Рігель» й «АТ Інвест») дозвіл на розробку проектів землевпорядження «з відведення в оренду ділянок землі для експлуатації берегоукріплювальних споруд на землях Лівадійської селищної ради». «Інвестсервіс» отримав ділянку орієнтовною площею 0,30 га і ділянку довжиною 100 метрів, а «Рігель» і «АТ Інвест» — ділянки площею по 0,5 га.

21 серпня ТОВ «Добро-плюс» отримало схвалення Лівадійської селищної ради на складання проекту землевпорядкування для відведення в оренду 0,5 га, але не тільки для обслуговування та реконструкції берегоукріплювальних споруд, а й під будівництво пляжно-розважального комплексу рекреаційного призначення у районі пансіонату «Гліцинія».

Таким чином, майже 2 гектари берега в районі «Гліцинії» — кліматопавільйону до меж санаторію «Нижня Ореанда» — виявилися зданими в оренду. А сам пансіонат, що перебуває на балансі у держпідприємства «Артек», опинився перед перспективою позбутися виходу до моря на найближчих 50 років.

Докладніше читайте в статті Валентини Самар «Дачники «Артека» у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі