Великдень для українців — велике таїнство

Поділитися
Релігійними святами, які найрегулярніше відзначають українці, протягом останніх трьох років залишаються Великдень (74%) і Різдво (71%).

Для більш ніж половини жителів України Великдень є насамперед великим таїнством, про що свідчать дані опитування, проведеного компанією Research & Branding Group з

22 березня по 1 квітня.

Згідно з результатами опитування, для 55% українців свято Великодня - це велике таїнство, повідомляє «Інтерфакс-Україна». Цього року, порівняно з двома попередніми, трохи збільшилася кількість українців, для яких Великдень -передусім привід зустрітися з родичами та друзями, разом з тим зменшилася кількість тих, хто вважає Великдень просто вихідним днем.

Релігійними святами, які найрегулярніше відзначають українці, протягом останніх трьох років залишаються Великдень (74%) і Різдво (71%).

У період Великодніх свят для жителів прикордонних регіонів буде створено додаткові пункти перетинання державного кордону, повідомляє відділ з питань взаємодії зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Державної прикордонної служби України.

Як заявляють у Держприкордонслужбі, в цей період прикордонники пропускатимуть людей через державний кордон України за внутрішніми документами за наявності відмітки про реєстрацію постійного проживання у прикордонному районі. Крім цього, у багатьох пунктах пропуску для комфортного перетинання громадянами кордону прикордонники нестимуть службу довше, ніж зазвичай, а на окремих із них перетинати кордон можна буде також і вночі.

«Найбільше таких пунктів буде створено на українсько-російському кордоні. Зокрема, щоб відвідати родичів у Росії, жителі Луганської області пішки зможуть перетинати кордон у двох місцевих пунктах пропуску: «Юганівка» (Україна) - «Маноцький» (РФ) і «Герасимівка» (Україна) - «Можаєвка» (РФ). На кордоні з Молдовою прикордонники пропускатимуть іще на шести додаткових напрямках, а на кордоні з Білоруссю, крім семи функціонуючих місцевих пунктів пропуску, працюватимуть іще три тимчасові», - розповіли у відомстві.

У Держприкордонслужбі також заявляють, що додаткову інформацію про функціонування місць перетинання кордону громадяни можуть отримувати в органах охорони державного кордону за місцем проживання.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі