ПАРЄ закликала звільнити опозиціонерів і не виключає санкцій

Поділитися
Парламентська асамблея Ради Європи закликала президента України В.Януковича розглянути всі можливі, доступні йому законодавчі засоби, щоб звільнити екс-прем’єра Юлію Тимошенко.

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) закликала президента України В.Януковича розглянути всі можливі, доступні йому законодавчі засоби, щоб звільнити екс-прем’єра Юлію Тимошенко та інших членів колишнього уряду, а також дозволити їм брати участь у майбутніх парламентських виборах, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Таку поправку до резолюції «Функціонування демократичних інститутів в Україні» підтримали в четвер у Страсбурзі.

ПАРЄ також підтримала поправку до резолюції, якою пропонується запровадити проти України санкції на той випадок, якщо українська влада не виконає прийнятих у резолюції рекомендацій: «Асамблея закликає моніторинговий комітет продовжувати пильно відстежувати ситуацію і пропонувати будь-які подальші дії, яких може вжити Асамблея, аж до можливих санкцій, якщо вимоги не буде виконано», - йдеться у резолюції.

У цьому ж пункті, який базувався на заклику ПАРЄ до термінових реформ із метою виконання Україною зобов’язань, узятих під час вступу до РЄ, Асамблея уточнює, що розцінюватиме «виконання цих рекомендацій, і особливо тих, котрі пов’язані з кримінальним переслідуванням колишніх членів уряду, як сигнал дотримання владою норм і цінностей Ради Європи».

Тим часом багато експертів відзначають, що така, хай і досить жорстка, резолюція ПАРЄ навряд чи справить належне враження на українську владу. Оскільки «можливі санкції» - всього лише обмеження повноважень української делегації в ПАРЄ. Добитися якого до того ж буде досить непросто.

Як і Євросоюз, Рада Європи, і зокрема її Парламентська асамблея, розглядає санкції як найбільш небажаний і надзвичайний захід впливу на ту чи іншу країну. Крім того, запровадженню «санкцій» ПАРЄ передує тривала і складна процедура, яка далеко не завжди закінчується власне санкціями. Досить нагадати, що навіть після чеченської війни і жорсткої критики дій російської влади ПАРЄ так і не обмежила у правах російську делегацію…

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі