До ювілею — букет «черьомухи»?

Поділитися
Народні депутати фракції «БЮТ—Батьківщина» мають намір звернутися в Генеральну прокуратуру.

Народні депутати фракції «БЮТ-Батьківщина» мають намір звернутися в Генеральну прокуратуру з вимогою порушити кримінальну справу проти правоохоронців, які блокували мирну процесію в День Незалежності на вулиці Володимирській у Києві, а також створити парламентську слідчу комісію, заявив перший заступник голови партії «Батьків­щина» Олександр Турчинов.

«Депутати фракції «БЮТ-Батьківщина» наразі збирають підписи з вимогою до Генпро­куратури порушити кримінальну справу щодо співробітників міліції, вищих посадових осіб МВС, які давали наказ блокувати мирну процесію на вул. Во­лодимирській, що порушувало конституційні права громадян», - повідомив він журналістам у п’ятницю біля будинку Печерсь­кого райсуду Києва.

Крім того, за словами політика, справу має бути порушено «проти тих співробітників міліції, які давали накази використати спецзасоби, зокрема сльозогінний газ, проти мирної процесії».

О.Турчинов сподівається, що вже сьогодні документи буде передано в Генпрокуратуру.

За його словами, депутати також вимагатимуть створити у Верховній Раді слідчу комісію з розслідування «злочинних дій Міністерства внутрішніх справ».

Політик підкреслив: у рішенні Київського окружного адмініс­тративного суду в списку цент­ральних вулиць Києва, на яких було заборонено мітинги в День Незалежності, вул. Володимирсь­ка не значилася.

У Києві 24 серпня, у день 20-річчя Незалежності України, відбулися зіткнення між правоохоронцями та представниками низки політичних партій, об’єд­нань і організацій.

Внаслідок цього тілесні ушкодження отримали шість співробітників міліції.

Слідчий відділ Головного управління МВС України порушив кримінальну справу за фактом хуліганства.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі