Хорватія може стати членом ЄС 1 липня 2013

Поділитися
Хорватія може стати 28-м членом Європейського союзу 1 липня 2013 року. Комітет Європейського парламенту з міжнародних справ у четвер підтримав вступ цієї балканської країни в ЄС. Остаточне рішення буде прийнято на пленарній сесії 1 грудня.

З 66 членів комітету 65 проголосували за проект резолюції, один утримався.

Після схвалення резолюції Європарламентом не залишиться перешкод для підписання угоди про прийом Хорватії в ЄС. Потім відбудеться процес ратифікації в парламентах 27 країн союзу і Хорватії.

"Сьогоднішнє голосування означає, що шлях Хорватії в ЄС відкритий. Ми очікуємо, що широку більшість Європарламенту підтримає наше рішення. Але воно також є ясним сигналом громадянам Хорватії. Вони повинні продовжувати реформи, особливо у сфері правосуддя та інтеграції біженців. Ми сподіваємося також, що процес ратифікації пройде дуже легко", - заявив представив проект резолюції австрійський соціаліст Ханнес Свобода.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі