Григорій Суркіс: Реформування влади відновило довіру УЄФА до України при підготовці до Євро-2012

Поділитися
Реформування влади в Україні дозволило відновити довіру УЄФА до країни в плані підготовки до Чемпіонату Європи 2012. Таку думку висловив глава Федерації футболу України Григорій Суркіс, виступаючи у вівторок, 5 жовтня, у Києві зі звітом за підсумками засідання Виконавчого комітету УЄФА. Воно відбулося напередодні в білоруській столиці Мінську.
Реформування влади в Україні дозволило відновити довіру УЄФА до країни в плані підготовки до Чемпіонату Європи 2012. Таку думку висловив глава Федерації футболу України Григорій Суркіс, виступаючи у вівторок, 5 жовтня, у Києві зі звітом за підсумками засідання Виконавчого комітету УЄФА. Воно відбулося напередодні в білоруській столиці Мінську.Нагадаємо, на ньому УЄФА офіційно затвердив Київ місцем проведення фіналу Євро-2012. Окрім того, було прийнято рішення, що матчі збірної України в рамках групового етапу цього турніру відбудуться у Києві та Донецьку. Григорій Суркіс у вівторок зазначив, що новинками календаря став додатковий день відпочинку для учасників чвертьфіналу, а також те, що поєдинок цієї стадії Євро-2012 у разі виходу приймаючі країни проводять у себе вдома. Так, якщо Україна займе перше місце в групі, вона буде грати в Києві, якщо друге - то у Донецьку. Матчі Євро-2102 будуть починатися о 19:00 і 21:45. Григорій Суркіс також повідомив, що жеребкування фінальної стадії турніру, швидше за все, пройде в Києві у Палаці «Україна» 2 грудня 2011 року. Як зазначив керівник ФФУ в тому, що у рамках групового етапу національна збірна проведе один матч у столиці і два - у Донецьку немає чиєїсь провини. «Швидше, треба говорити про заслуги. Донецьк першим побудував VIP-стадіон в Україні і продемонстрував, що може його наповнювати. Хіба це не привід віддати йому два матчі збірної України? Я не думаю, що в цьому є якась неповноцінність. Це свідчення того, що Донецьк в плані інфраструктури і досвіду більше відповідає рівню Євро-2012, аніж інші міста. А хіба київський глядач заповнює невелику динамівську арену? 17.000 глядачів і 51.000 глядачів, плюс можливість продавати місця тих, хто не прийшов за абонементом», - зазначив Григорій Суркіс. Він також зазначив, що УЄФА не могло «розвести» матчі турніру таким чином, щоб уболівальники мали хоча б теоретичну можливість відвідати всі 16 матчів Євро-2012, які пройдуть в Україні. «У цьому випадку треба було або скорочувати дні відпочинку для команд, або розтягувати турнір у часі. УЄФА і так пішло на безпрецедентний крок, давши додатковий день відпочинку чвертьфіналістам, - сказав Григорій Суркіс. При цьому він назвав некоректним порівняння рівня готовності до Чемпіонату Європи України та Польщі. «Коли відкривали стадіон у Дніпропетровську, польські журналісти нарікали, що у нас вже є готові стадіони, а в них жодного. Зараз би я відповів: "Так, у нас побудований стадіон, однак у Вас побудований у Варшаві новий термінал аеропорту". Це ж не змагання! Це спільна справа, і ми зацікавлені в загальному успіху. Так, іноді польські діячі дозволяли собі висловлювання провокаційного змісту, але за це прем'єр-міністр Польщі бив якщо не по губах, то по руках», - додав він. Глава ФФУ також повідомив, що основна тренувальна база збірної України буде розташована в Києві, а резервна - у Донецьку. «Дуже важливо добре підготуватися до першого матчу», - пояснив Григорій Суркіс.

За матеріалами: «Динамомания», ФФУ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі