А нашого — на ФСБ? Замість генерала армії бізнесу — військовий розвідник

Поділитися
Президент України Віктор Янукович призначив Ігоря Калініна главою Служби безпеки України.

Це призначення стало несподіванкою для українських політологів. «Мені складно щось сказати з приводу цього призначення, тому що експерти називали інші (кандидатури. - ІФ)», - сказав в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» у п’ятницю директор компанії Reseach and Branding Group Євген Копатько.

«Судячи з прийняття рішення, це було досить несподівано для тих людей, котрі давали коментар щодо цього призначення», - сказав Є.Копатько.

Своєю чергою, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала зазначив, що, швидше за все, рішення про призначення І.Калініна главою СБУ глава держави приймав одноосібно. «Усі, хто намагався вгадати, кого призначать на ті або інші посади, наштовхуються на один істотний момент, який, за великим рахунком, змінює картину і припущення, - все залежить від президента. Тобто однієї людини - Віктора Федоровича Януковича. І його мотиви, у даному разі - щодо призначення глави Служби безпеки, я думаю, знає тільки особисто він», - сказав В.Бала в інтерв’ю агентству.

Згідно з відкритими джерелами інформації, І.Калінін народився 28 грудня 1959 року в Митищинському районі Московської області. 1981 року закінчив Московське вище командне училище дорожніх та інженерних військ. Кандидат військових наук за спеціальністю «розвідка та іноземні армії».

З 1984 року служив у КДБ СРСР. 1992-2002 рр. - викладацька та наукова робота в Національній академії СБУ. 2002-2005 рр. - начальник Центру спеціальної підготовки Головного управління «А» СБУ.

У квітні 2010 року указом президента І.Калінін був призначений начальником Управління Держохорони України.

18 січня 2012 року В.Янукович звільнив главу СБУ Валерія Хорошковського і призначив його мініст-ром фінансів України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі