Гаманці потовстішали на 0,3%?

Поділитися
Дефляція в Україні у серпні 2012 року зафіксована на рівні 0,3% порівняно з 0,2% в липні, повідомила Державна служба статистики в четвер.

Згідно з повідомленням, споживчі ціни в країні у 2012 році знижуються вже четвертий місяць поспіль: у травні і червні дефляція становила по 0,3%.

Загалом з початку року дефляція досягла 0,4%. У річному вимірі - порівняно із серпнем 2011 року - рівень споживчих цін залишився незмінним.

Як повідомляє Держстат, на споживчому ринку в серпні порівняно з липнем поточного року ціни на харчові продукти та безалкогольні напої знизилися на 0,5%. Найбільше подешевшали овочі і фрукти (на 7,9 і 6,7% відповідно). На 0,5-0,1% знизилися ціни на масло, сири, рибу, макаронні вироби, м’ясо птиці, молоко, сметану, маргарин. Разом з тим на 7,2 і 5,9% подорожчали яйця і цукор, на 2,1-0,3% зросли ціни на рис, продукти переробки зернових, сало, соняшникову олію і хліб. Алкогольні напої і тютюнові вироби подорожчали на 0,2%.

Минулого місяця ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли на 0,1%. Зниження цін в охороні здоров’я на 0,3% відбулося переважно за рахунок здешевлення фармацевтичної продукції на 0,6%.

Уряд очікував у 2012 році прискорення інфляції до 7,9%, і на цьому прогнозі побудовано цьогорічний держбюджет.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі