Вирок у справі Макар

Поділитися
Підсудному Євгену Краснощоку просять призначити три тюремні строки, включно з довічним ув’язненням.

Державне обвинувачення озвучило вирок у справі Оксани Макар. Підсудному Євгену Краснощоку просять призначити три тюремні строки, включно з довічним ув’язненням. 30 жовтня, в перший день дебатів у миколаївському суді в справі Оксани Макар уперше за час слухань зустрілися найближчі родичі загиблої та громадянська дружина гаданого злочинця Євгена Краснощока Інга Славинська. Від потерпілої сторони, крім матері Оксани Тетяни Суровицької, були присутні дідусь і бабуся Макар.

На засіданні було зачитано висновки держобвинувачення. Прокурор вимагав визнати Євгена Краснощока винним у задоволенні статевої пристрасті неприродним способом із застосуванням фізичного насильства й призначити за це покарання у вигляді 14 років ув’язнення. Також прокурор просить визнати його винним у зґвалтуванні, яке призвело до особливо тяжких наслідків, призначивши 15 років позбавлення волі, передають podrobnosti.mk.ua. За умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, поєднане зі зґвалтуванням, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, Краснощока вимагають засудити до довічного ув’язнення.

Другого підсудного, Максима Присяжнюка, вимагають посадити на 15 років, третього - Артема Погосяна - на 14. Їх прокуратура вважає винними у зґвалтуванні й умисному вбивстві, поєднаному зі зґвалтуванням і вчиненим групою осіб за попередньою змовою.

Тетяна Суровицька обурена таким рішенням і вимагає призначити всім підсудним довічний строк. «Потрібен довічний, щоб від трьох мерзотників очистилася земля», - заявила вона.

Адвокат потерпілої Микола Катеринчук заявив, що держобвинувачення провело процес якісно, однак кваліфікація злочинів обурює. Він вважає, що винуватість усіх трьох в умисному вбивстві та груповому зґвалтуванні доведено повністю. Катеринчук вважає Максима Присяжнюка, юриста за фахом, головним винуватцем злочину, бо саме він організував операцію з позбавлення від тіла ще живої, як виявилося, Макар.

«Чому Макар вийшла з ванни одягненою, якщо вона була згодна вступити в статевий зв’язок? Погосян ніс (тіло Макар), він знав, що робить, Присяжнюк - він хотів цього. Усі їхні дії були спрямовані на те, щоб вона померла й щоб сховати докази зґвалтування. І як тут державне обвинувачення може говорити про 14 років Погосяну й 15 - Присяжнюку?» - заявив Катеринчук. Як пишуть ЗМІ, промова захисту потерпілої сторони була такою полум’яною, що заслухався навіть скептично налаштований Євген Краснощок.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі