Міліцейські війни. Буде далі?..

Поділитися
У довгограючій епопеї про бунтівного офіцера Закарпатського УМВС Михайла Данила з’явилася нова серія.

У довгограючій епопеї про бунтівного офіцера Закарпатського УМВС Михайла Данила з’явилася нова серія - минулого четверга (23 лютого) серед білого дня прямо перед окружним адміністративним судом спалили його машину.

Про протистояння М.Данила і обласного управління МВС DT.UA докладно писало в матеріалі «Міліцейські війни» 17 грудня минулого року. Старший оперуповноважений відділу по боротьбі з кіберзлочинністю і торгівлею людьми (БТЛ) роками судиться з міліцейським керівництвом. І не безуспішно - він домігся поновлення на роботі з виплатою зарплати за вимушений прогул після звільнення з формулюванням «за дискредитацію органів внутрішніх справ», а також закриття майже всіх порушених проти нього кримінальних справ, в ініціюванні яких звинувачує відділ внутрішньої безпеки УМВС.

На широкий загал справа М.Данила вийшла після 30 листопада минулого року, - того дня на нього було скоєно замах із застосуванням вогнепальної зброї. Старший оперуповноважений публічно заявив, що в організації замаху підозрює відділ внутрішньої безпеки (ВВБ), працівники якого користуються заступництвом керівництва обласного управління МВС. Про анонімні погрози телефоном та про стеження за собою М.Данило неодноразово попереджав міліцейське начальство письмовими рапортами, однак жодних заходів для його захисту вжито не було. Прокуратура Ужгорода порушила кримінальну справу за ст. 348 Кримінального кодексу України (замах на вбивство працівника правоохоронного органу), злочинців поки що не знайдено.

Через півтора місяця після замаху міліціонер пішов із УМВС у декретну відпустку (для її оформлення довелося писати кілька рапортів, які місяцями очікували підпису). За його словами, це була єдина можливість уникнути пресингу керівництва з подальшим звільненням. Судові розгляди його позовів до ВВБ тривали й далі. Минулого четверга, під час чергового засідання в Закарпатському окружному адміністративному суді, і було спалено автомобіль «ВАЗ-2109», що стояв перед приміщенням суду. Машину (куплену в кредит кілька років тому) оформлено на дружину М.Данила, він керував нею за дорученням. Опергрупа, що за кілька хвилин прибула на місце, виявила поруч залишені відра із запахом нафтопродуктів, а також шкіряний чохол із ключами та… міліцейськими жетоном і печаткою для закриття сейфів. Знайдені речі відправлено на експертизу, паліїв поки що не знайшли.

Минулого понеділка М.Данило скликав прес-конференцію, на якій розцінив підпал свого автомобіля як спробу залякування, організовану відділом внутрішньої безпеки. Він також заявив, що начальник УВС Віктор Русин покриває працівників ВВБ і не контролює криміногенну ситуацію в області. А як один із аргументів навів резонансне вбивство у смт Великий Березний 19 грудня минулого року (кримінальний авторитет Володимир Копча, який весь рік перебував у розшуку СБУ за переправлення нелегалів, із хуліганських спонукань, без жодної причини розстріляв місцевого мешканця. Міліція, знаючи про вбивство, не вжила жодних заходів для затримання злочинця й дозволила йому спокійно втекти, - цей факт викликав глибоке обурення серед жителів області). За словами М.Данила, саме розробка відділом БТЛ кримінального авторитета В.Копчі кілька років тому і стала причиною конфлікту між ним та відділом внутрішньої безпеки. Міліціонер також повідомив, що після всього сказаного остерігається провокацій із боку УМВС - таких як підкидання боєприпасів, документів і т.д. Міліцейське керівництво цих звинувачень поки що не коментує.

До озвученого М.Данилом слід додати, що, починаючи з минулого року, підпали автомобілів стали на Закарпатті одним із найпоширеніших способів з’ясування стосунків. Серед потерпілих - колишні і діючі правоохоронці, держслужбовці, представники політичних сил і навіть журналіст. Жодного з підпалів так і не було розкрито…

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі