Євросуд: тенденція незмінна

Поділитися
Європейський суд з прав людини у четвер виніс рішення у двох справах проти України щодо поганого поводження міліції із затриманими...

Європейський суд з прав людини у четвер виніс рішення у двох справах проти України щодо поганого поводження міліції із затриманими. Про це повідомляє офіційний сайт Європейського суду.

Володимир Ковальчук, 1974 року народження, був затриманий міліцією у вересні 2002 року на десять днів. Після затримання він зізнався в убивстві. Через кілька днів спростував свої показання, заявивши, що дав їх під примусом. Лікарі констатували численні забиті місця на плечах, ногах і стегнах підозрюваного. Відповідну справу було порушено того ж року, проте досі так не завершено. У Європейському суді з прав людини померлого пізніше В.Ковальчука представляла його мати.

Іван Самардак, 1952 року народження, був затриманий міліціонерами, які побачили, що він грається ножем на автобусній зупинці, і відпущений того ж дня. Проте через кілька днів він звернувся до прокуратури з проханням порушити кримінальну справу за фактом його побиття співробітниками міліції. Прокуратура неодноразово порушувала і призупиняла справу протягом восьми років.

В обох випадках суд визнав порушення статті 3 Європейської конвенції про захист прав людини і присудив відшкодувати матері В.Ковальчука та І.Самардаку по 10 тис. євро моральної шкоди, а також витрати в сумі 290 євро матері В.Ковальчука і 650 євро — І.Самардаку.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі