Є запитання...

Поділитися
Народний депутат України Григорій Омельченко просить прем’єр-міністра, кандидата в президенти України Віктора Януковича, щоб він надав копії документів щодо своїх судимостей...

Народний депутат України Григорій Омельченко просить прем’єр-міністра, кандидата в президенти України Віктора Януковича, щоб він надав копії документів щодо своїх судимостей. Як зазначено в листі Г.Омельченка до В.Януковича, переданому ЗМІ, своє прохання депутат обгрунтовує Законом України «Про статус народного депутата України» і Законом України «Про вибори Президента України» і просить невідкладно направити копії судових рішень, постанов слідчого (прокурора) і клопотання льотчика-космонавта Георгія Берегового, котрі Г.Омельченко «міг би пред’явити виборцям на зустрічах, відповідаючи на їхні запитання».

За словами Г.Омельченка, під час численних зустрічей із виборцями, «особливо гостро ці питання ставили офіцери. Адже, відповідно до Конституції України, Президент є одночасно і Верховним Головнокомандуючим Збройними силами України». Г.Омельченко нагадав у своєму листі, що «відповідно до чинного законодавства особа, котра була засуджена, не може бути призначена навіть на посаду міліціонера».

Як зазначив Г.Омельченко, факт висування В.Януковича на пост президента «деморалізував роботу правоохоронних органів. У них виникли небезпідставні сумніви — чи ловити сьогодні злочинців? Адже серед них можуть бути майбутні прем’єр-міністри і кандидати в президенти».

Депутат наголошує, що відповіді на запитання, які виникають у людей, і передусім у військових і працівників правоохоронних органів, «можете дати винятково ви, і не усним чи письмовим поясненням або якоюсь довідкою, а наданням засвідчених копій таких документів:

1. Вироки судів, якими були визнані винними у скоєнні насильницьких злочинів і двічі засуджені до позбавлення волі;

2. Постанови Донецького обласного суду про погашення (зняття) судимостей чи реабілітацію;

3. Постанови слідчого (прокурора) про закриття кримінальних справ, порушених за скоєння інших злочинів;

4. Клопотання льотчика-космонавта Г.Берегового».

Г.Омельченко також зазначає, що «відповідно до статей 12, 13 Закону України «Про вибори Президента України» я як виборець маю право на повну і достовірну інформацію про кандидатів на пост президента. Відсутність такої інформації позбавляє мене можливості об’єктивно проводити агітацію «за» або «проти» кандидата на пост президента».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі