Безсмертна справа покійного

Поділитися
Прокуратура міста Києва внесла апеляцію на вирок Святошинського районного суду столиці, яким рос...

Прокуратура міста Києва внесла апеляцію на вирок Святошинського районного суду столиці, яким російський бізнесмен Максим Курочкін, обвинувачуваний у вимаганні, виправданий у зв’язку з недоведеністю його участі у скоєнні злочину. В апеляції порушується питання про скасування вироку у зв’язку з його необґрунтованістю.

Обурення прокуратури зрозуміти, звичайно, можна. Однак, як пам’ятають читачі «ДТ», яке докладно освітило життя та діяльність нині покійного в Україні, докази участі Курочкіна в згаданому епізоді спіткала цілком закономірна доля. З безпосередньою участю високопоставлених правоохоронців вони були миттєво знищені — на місці скоєння «незлочину». Отож у даному разі на суд прокурорам нарікати не слід — реагувати треба було раніше. Коли ментів, які затримали вимагачів, «пакували» інші менти — за вказівкою міліцейського начальства, якому, як стверджують очевидці, Курочкін телефонував безпосередньо на мобільні телефони. Коли прямо там, на місці скоєння «незлочину», співробітники міліції цинічно знищували зібрані колегами «речдоки». Отож справа Курочкіна — це не той випадок, коли «непідкупна» прокуратура може обґрунтовано звинувачувати «продажний» суд. Тому що суд розглядає подані, а не знищені докази вини.

Нагадаємо, 24 вересня Святошинський райсуд визнав убитого в березні поточного року М.Курочкіна невинним у здійсненні вимагань. Відповідно до рішення суду, бізнесмена визнано невинним у зв’язку з недоведеністю участі підсудного у скоєнні злочину. Таке рішення було прийнято 24 вересня, повідомив адвокат Василь Діденко. Як передає УНІАН, за його словами, відповідно до рішення суду, бізнесмена визнано невинним у зв’язку з недоведеністю участі підсудного у скоєнні злочину.

Як відомо, 20 листопада 2006 року російський бізнесмен М.Курочкін був затриманий у міжнародному аеропорту «Бориспіль» за постановою Голосіївського райсуду Києва. За даними Національного центрального бюро Інтерполу в Україні, М.Курочкін підозрювався у причетності до скоєння двох злочинів, передбачених ч.2 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України. У листопаді Голосіївський райсуд Києва вибрав запобіжним заходом для М.Курочкіна утримання під вартою терміном на два місяці. Пізніше суд продовжив перебування бізнесмена під вартою. У Києві під час конвоювання біля приміщення Святошинського суду М.Курочкіна було застрелено.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі