Іващенко — на випробуванні

Поділитися
Колегія суддів Апеляційного суду Києва звільнила колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка від відбування основного покарання й випустила його на волю.

Колегія суддів Апеляційного суду Києва звільнила колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка від відбування основного покарання й випустила його на волю. Таке рішення суд оголосив у вівторок після розгляду апеляції Іващенка на вирок Печерського райсуду, яким його було засуджено на п’ять років позбавлення волі.

Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», суддя Ольга Юрдига, оголошуючи ухвалу суду після розгляду апеляції, зачитала: «Звільнити Іващенка від відбування основного покарання з випробним строком на один рік».

При цьому вона підкреслила: «Звільнити Михєєва (другого засудженого, колишнього керівника санацією Феодосійського судномеханічного заводу Сергія Михєєва. - Ред.) та Іващенка».

Нагадаємо, 12 квітня Печерський суд Києва засудив Іващенка на п’ять років в’язниці з позбавленням на три роки права займати держпосади. Суд визнав його винним у зловживанні владою та службовим становищем. У строк відбуття покарання йому було зараховано строк його попереднього ув’язнення, починаючи з 21 серпня 2010 року.

Суд дійшов висновку: Іващенко в листопаді 2009 року, обіймаючи посаду тимчасово виконуючого обов’язки міністра оборони України, підписав складений керуючим санацією Феодосійського судномеханічного заводу план санації. Цим документом передбачено реалізацію державного майна, зокрема трьох причалів, бомбосховища і будівлі, яка забезпечувала розміщення та зберігання мобілізаційних матеріальних резервів.

Іващенко вини не визнав - він наполягає на тому, що його «замовили впливові негідники», хоча й припускає ймовірність технічної помилки, що дала суду можливість винести йому вирок. За його словами, під час судового розслідування справи в Печерському суді не підтвердилося жодне з висунутих йому обвинувачень.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі