Одна пігулка — і ніч кохання

Поділитися
У сексі безвиході не буває, стверджують сексопатологи. Причому навіть у разі, коли з «технічних пр...

У сексі безвиході не буває, стверджують сексопатологи. Причому навіть у разі, коли з «технічних причин» про інтимні стосунки доводиться тільки мріяти, — могли б додати фармацевти, котрі останніми роками випустили на ринок декілька препаратів, спроможних ці самі причини швидко й ефективно усувати.

У принципі, боротися з еректильною дисфункцією — так цю проблему називають медики — люди намагалися ще в давнину. Хто спеціальною дієтою, хто особливим масажем, а хто й травами. Всі ці засоби по-своєму ефективні, хоча й далеко не в усіх випадках: якщо діло у фізіологічних розладах (а таких випадків — більшість), а не в психологічних комплексах, то народні методи безсилі. До того ж ефект після застосування багатьох із них наступає не швидко, та й триває недовго.

Оскільки сама людина нездатна правильно визначити причину нездужання, то ліпше, не чекаючи, коли легкий розлад перетвориться на серйозну фізіологічну проблему, звернутися до лікаря. Іноді, щоб справитися з недугою, буває досить однієї консультації грамотного фахівця-андролога й таблетки правильно підібраного препарату — благо, дефіциту в ефективних фармацевтичних засобах сьогодні немає.

Найбільш відомі в цьому плані ліки — «Віагра», що з’явилися на фармацевтичному ринку 1998 року. Їх задумували спочатку як засіб для лікування кардіологічних хворих. Їх поява ознаменувала початок нової ери розробок препаратів, покликаних справитися з делікатною проблемою. Проте й вони були не першими.

Скажімо, не дуже відомий у нас препарат «Каверджект» міг допомогти чоловікам навіть із дуже сильними розладами. Широкого поширення він не набув, головним чином, через незручний засіб прийому: ліки треба було вводити у вигляді ін’єкцій у той самий орган.

Трохи пізніше з’явився ще один засіб — таблетки «Упріма», діюча речовина якого — апоморфін — давним-давно відома як блювотний засіб. І хоча виробники стверджували, що його доза в препараті значно знижена, проте у чутливих до речовини людей препарат викликав, м’яко кажучи, небажаний і дуже невчасний побічний ефект.

2003 року на українському ринку з’явилися два оригінальні препарати, котрі діяли подібно до механізму дії «першовідкривача», спеціально розроблені для вирішення конкретної проблеми. Це препарати «Сіаліс» виробництва американської компанії «Елі Лілі» та «Левітра» від німецького концерну «Байєр».

Незважаючи на подібний механізм дії, між ними є істотні відмінності. «Сіаліс», за твердженнями виробників, має триваліший ефект (період піввиведення його з організму складає близько 17,5 години), проте й наступає цей ефект не відразу. «Левітра», навпаки, діє швидко (ефект наступає вже через десять хвилин, що дозволяє вважати його найбільш швидкодіючим серед подібних) і довго, забезпечує оптимальний для повноцінних сексуальних стосунків час — 8—12 годин.

До основних достоїнств цього препарату, за словами виробників, можна віднести надійність — у більшості випадків він діє без «осічок» уже з першого разу, тоді як прийом перших трьох-чотирьох таблеток його більш розрекламованих конкурентів може виявитися неефективним. Аналогічна ситуація і з безпекою.

Незважаючи на те, що всі препарати цієї групи мають подібні побічні дії, такі, скажімо, як головний біль або почервоніння обличчя, «Левітра» менше впливає на серце й сітківку очей, оскільки діюча речовина в таблетці міститься в менших дозах (у 5—10 разів), причому без будь-якої втрати для основного ефекту.

Словом, сучасні фармацевтичні засоби допоможуть справитися практично з будь-якою «безвихідною» ситуацією й зробити життя сучасного чоловіка повноцінним у будь-якому віці.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі