Ректор КНУ: Вперше за останніх 20 років ми прийняли прозорий бюджет університету

Поділитися
Вперше за останніх 20 років бюджет Київського національного університету був прийнятий на засіданні вченої ради в ході прозорої процедури, заявив в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» ректор КНУ Леонід Губерський.

Вперше за останніх 20 років бюджет Київського національного університету був прийнятий на засіданні вченої ради в ході прозорої процедури, заявив в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» ректор КНУ Леонід Губерський.

«Уперше за останніх двадцять років на засіданні ученої ради ми ухвалили кошторис витрат на 2009 рік, чітко розписавши, які суми й на які потреби виділяються, тобто зробили цей процес прозорим. Багато хто з керівників факультетів спочатку навіть не повірив, побачивши значні суми», — заявив Леонід Губерський.

За його словами, торішній бюджет університету склав менше ніж півмільярда гривень.

«Торік бюджет КНУ становив 410 мільйонів гривень. Правда, сама собою ця цифра мало про що каже. Для порівняння: фінансування передових закордонних дослідних університетів — три-чотири мільярди доларів», — констатував ректор КНУ.

При цьому він розкритикував практику ускладненого доступу університету до коштів, зароблених за допомогою власної діяльності.

«Хотілося б зупинитися на болючому для нас питанні використання коштів спецфонду. Як відомо, гроші, отримані університетом від власної діяльності, зберігаються в скарбниці, і ми не можемо ними розпоряджатися, хоча це наші гроші, а не бюджетні. Тим часом є гострі проблеми, які б ми могли вирішити за ці кошти», — заявив Губерський.

Ректор КНУ особливо підкреслив необхідність законодавчих стимулів добродійності, спрямованої на підтримку освіти і науки.

«Гадаю, щоб підштовхнути розвиток доброчинності, потрібні стимули на законодавчому рівні. Це дозволило б розвантажити державний бюджет, зробити доброчинність престижною, а освіта й наука отримали б додаткове джерело надходжень для свого розвитку», — певен ректор.

Докладніше читайте в інтерв'ю Лідії Суржік з Леонідом Губерським в свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі