«Юзівку» виставлять на торги наприкінці березня 2012-го

Поділитися
Державна служба геології та надр України планує 25 березня наступного року оголосити про торги щодо Юзівської та Олеської нафтогазоносних площ.

Привабливі для іноземних та вітчизняних інвесторів Юзів­ську (Донецька і Хар­ків­ська області) та Олеську (Львів­ська область) нафтогазоносні площі (родовищами їх можна буде назвати після захисту і підтвердження геологічних досліджень про наявність вуглеводневої сировини у промислових масштабах - категорії С1) Державна служба геології та надр України має намір виставити на торги десь 25 березня 2012 року. Про це повідомив в ексклюзивному інтерв’ю DT.UA голова Держ­геонадр України Едуард Ста­вицький. По суті йдеться про початок предметного вивчення і наступного видобутку так званого сланцевого газу.

За результатами конкурсу з переможцем буде укладено Угоду про розподіл продукції (УРП). За словами Е.Ставиць­кого, зважаючи на проведену цього року підготовчу роботу та інтерес потенційних інвестров, у конкурсі очікується участь таких компаній, що заявили про наміри викупити первинну геологічну інформацію, як Shell, Chevron, Eni, Exxon­Mobil, BP, а також віт­чизняних ПАТ «Укр­нафта» (входить у сферу впливу групи «Приват» І.Коломойсь­кого) і «ДТЕК-Нафтогаз» (належить групі компаній Р.Ахме­това).

Тендери оголосять поки що тільки на геологічне вивчення зазначених площ.

За словами Е.Ставицького, щодо Юзівської площі претендентам доведеться позмагатися за якнайшвидше освоєння 1,6 млрд. грн. (близько 200 млн. дол.) для підготовки площі до початкових робіт з буріння і 30 млрд. грн. (близько 4 млрд. дол.) - щодо доведення запасів до затвердження їх промислової розробки.

Стосовно Олеської площі параметри відповідно становитимуть 1,2 млрд. грн. (150 млн. дол.) і 20 - 25 млрд. грн. (2,7-3 млрд. дол.).

Тим часом 27 грудня Держгеонадра проведе перший у 2011 році аукціон з продажу спеціальних дозволів на ви­користання надр. На торги буде виставлено десять площ у шести областях України - Івано-Франківській, Лу­ган­ській, Чер­каській, До­нець­кій, Полтавській та Одеській. По­тенційні заявники - 22 під­приємства.

Повний текст інтерв’ю з Едуардом Ставицьким читайте в наступному випуску «Дзеркала тижня. Україна».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі