П’ять облгазів на трьох

Поділитися
Наприкінці серпня Фонд держмайна продасть блокуючі пакети трьох облгазів — «Полтавагазу», «Івано-Франківськгазу» і «Херсонгазу». А на початку вересня — ще маленький «Гадячгаз» і дуже навіть стратегічний «Севастопольгаз».

Наприкінці серпня Фонд держмайна продасть блокуючі пакети трьох облгазів - «Полтавагазу», «Івано-Франківськгазу» і «Херсонгазу». А на початку вересня - ще маленький «Гадячгаз» (який свого часу виділили з «Тернопільоблгазу» в самостійне підприємство) і дуже навіть стратегічний «Севастопольгаз». Просить за все це державне майно недорого - 67 млн. грн. і на 10,1 млн. грн. інвестиційних зобов’язань. Дивує хіба що ціна крихітного «Гадячгазу»: за його блокпакет хочуть майже стільки ж, скільки за дуже привабливий «Севастопольгаз».

Ключових претендентів аж три. «Івано-Франківськгаз» сьогодні уже перебуває під оперативним контролем Дмитра Фірташа (його київський офіс розташовано в офісі фірташевської групи облгазів під управлінням Олександра Притики).

Дмитро Васильович цікавиться й севастопольською компанією. Навесні одне з кримських видань не без гумору написало, що претендент на «Севастопольгаз» - «відомий в Україні бізнесмен. Звуть його Дмитро. Останнім часом він часто навідується в Крим. У Красноперекопськ і Армянськ». Відомо також, що йшли переговори про докупівлю контрольного пакета «Севастопольгазу» у дрібних власників акцій.

Також контрольний пакет «Херсонгазу» вже сконцентрований у ЗАТ «Багатогалузевий концерн «Співдружність». Воно ж контролює й «Гадячгаз».

Ну а ключовим претендентом на «Полтавагаз» є колишній нардеп-регіонал і нинішній голова Держрезерву України Олексій Лелюк (колись він навіть сам керував «Полтавагазом»), який скупив його акції ще на початку нульових років.

Ця трійця, мабуть, і переводитиме контроль з оперативного у фактичний. Інших дуже просять не турбуватися.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі