«Газпром» продовжує переговори щодо коригування контрактів з європейцями

Поділитися
У травні 2012-го перегляду ціни на експортний російський газ удалося домогтися австрійській GWH Gashandel, що випливає зі звіту російського газового холдингу.

«Газпром» продовжує консультації щодо перегляду контрактів з низкою європейських споживачів. У травні 2012-го перегляду ціни на експортний російський газ удалося домогтися австрійській GWH Gashandel, що випливає зі звіту російського газового холдингу, повідомляє Oilcapital.ru.

«У цей час ТОВ «Газпромекспорт» проводить комерційні консультації з компаніями RWE Transgas, Shell Energy Europe, Centrex, EGL, Gasterra, Dong і Pgnig», - йдеться у звіті. З усіма цими компаніями переговори про зниження ціни (і навіть про перегляд у деяких випадках контрактної формули ціни російського газу) тривають з 2011 року.

У 2012 році коригування ціни вже вдалося домогтися німецькому E.On Ruhrgas, італійській Eni. Також із числа переговорників виключено GWH Gashandel.

«На початку січня 2012 року було підписано угоду про позачерговий перегляд контрактної ціни з компанією Econgas, у березні 2012-го було досягнуто домовленості з компанією Eni, у травні - з компанією GWH Gashandel, у липні 2012 року - з компанією E.On Ruhrgas», - йдеться у звіті «Газпрому».

У січні «Газпром» повідомив, що виходячи з ринкових умов скоригував ціну на газ у контрактах з GDF Suez (Франція), Wingas (Німеччина), SPP (Словаччина), Sinergie Italiane (Італія) і Econgas (Австрія). Пізніше зазначалося, що ціну було знижено приблизно на 10%. У березні домовленостей про зниження ціни було досягнуто з італійською Eni, а в липні - з німецькою E.On.

Навесні 2012 року заступник голови «Газпрому» Олександр Медведєв, він же глава компанії «Газпромекспорт» повідомляв, що під час переговорів «Газпром» знизив контрактну ціну в рамках довгострокових контрактів на газ для ряду європейських споживачів у середньому на 10%.

Як зазначала заступник глави холдингу Олена Васильєва, ретроактивні платежі «Газпрому» європейським споживачам газу за січень-травень поточного року становили 20 млрд. руб.

Раніше О.Медведєв повідомляв, що виручка від експорту газу в далеке зарубіжжя у 2012 році може зрости на 7% - до 61 млрд. дол., виручка від поставок у близьке зарубіжжя очікується на рівні 23,5 млрд. дол. Також він сказав, що цього року «Газпром» планує поставити у близьке і далеке зарубіжжя
222 млрд. кубометрів газу. В 2011 році експорт становив 221,1 млрд. кубометрів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі