Екс-гендиректор ДП "Завод ім.Малишева" заплатив мільйон за те, що коштує 75000

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Колишнього гендиректора ДП "Завод ім.Малишева" (Харків) Олексія Подгорного звинувачують за двома статтями Кримінального кодексу України, повідомив журналістам заступник прокурора Харківської області Володимир Суходубов.

За його словами, О.Подгорного звинувачують за ст.175 КК (необґрунтована невиплата зарплати), а також за ч.2 ст.364 КК (зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки).

"Ми порушили кримінальну справу за висновком у порушенні чинного законодавства договору на розробку проекту, виготовлення та випробування приладу паливного вприскування для двигуна. Заплатили вони більше мільйона гривень, коли в цьому проекті - це фактично нами встановлено - ніякої потреби немає. Замість того щоб людям дати більше мільйона грошей на заробітну плату, вони укладають нікчемну угоду з виготовлення цього приладу вприскування для двигуна", - сказав В.Суходубов.

Він зазначив також, що майже вся сума призначалася фірмі-посереднику, хоча розробник продукції знаходився на території самого заводу, що є прямим порушенням постанови Кабінету міністрів України, що забороняє укладати договір не безпосередньо з виробником.

"Тим не менше, вони укладають угоду зі структурою лівою, в яку падає мільйон гривень, а всього 75 тисяч іде на розробку цього приладу до лабораторії, яка займалася проектуванням, розробкою та випробуванням мала займатися", - підкреслив В.Суходубов.

За його словами, ще одним обвинуваченим у справі проходить колишній головний економіст заводу. Обидва обвинувачених перебувають на підписці про невиїзд.

В.Суходубов повідомив, що найближчим часом справу планується передати до суду. Зараз обвинувачені знайомляться з матеріалами справи.

О.Подгорний керував заводом ім.Малишева з січня 2008 р. до листопада 2010 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі