Джерело «ДТ» повідомило, хто контролює українські банки

Поділитися
За даними джерел «Дзеркала тижня», в сферу впливу прем'єр-міністра Миколи Азарова потрапив Укргазбанк...

За даними джерел «Дзеркала тижня», в сферу впливу прем'єр-міністра Миколи Азарова потрапив Укргазбанк. Впливати на стратегію банку, після того, як колишній його власник, а нині міноритарний акціонер Василь Горбаль став губернатором Львівської області і, фактично, усунутий від Укргазбанку, буде міністр фінансів Федір Ярошенко.

Банк «Київ», за даними «ДТ», потрапив в сферу впливу БЮТівців Юрія Полунєєва і Ігоря Рибакова (близький до Богдана Губського) як компенсація їхнього вступного внеску в правлячу коаліцію.

Нагадаємо також, що найбільш вірогідною кандидатурою на посаду голови Ощадбанка замість Анатолія Гулея, на думку банкірів, є Сергій Арбузов, який очолює Укрбізнесбанк (63-й за активами в банківській системі, раніше банк «Донеччина»).

За даними вітчизняних ЗМІ, зараз Укрбізнесбанк перебуває під контролем одного із синів нинішнього глави Української держави, обслуговуючи рахунки його резиденції («Межигір’я») і одного з улюблених місць його відпочинку (готельно-ресторанний комплекс на території мисливського господарства «Сухолуччя»).

Арбузов на нещодавніх виборах значився заступником голови виборчого штабу «Нашої України» в одному з регіонів країни, будучи членом цієї політсили з 2005 року

Докладніше читайте в статті Юрія Сколотяного і Олександра Березовського «Проблемні банки: дорогі і мертві» у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі