2012 рік: інвестиція наприкінці цивілізації?

Поділитися
Сучасна економіка, що базується на збільшенні споживання та максимізації прибутку, із кризи вже не вийде. Причиною кінця цивілізації стане обнуління пам’яті людства...

Сучасна економіка, що базується на збільшенні споживання та максимізації прибутку, із кризи вже не вийде. Причиною кінця цивілізації стане обнуління пам’яті людства...

Чинник 2012

Спочатку для подвоєння знань людству знадобилося 1750 років, наступне подвоєння сталося на початку ХХ століття, а третє — близько 1950 року. Тридцять років тому обсяг необхідної для вирішення технологічних і соціально-економічних завдань інформації подвоювався кожних сім років, а з 1995 року це відбувається частіше одного разу на рік. Явище отримало назву «інформаційного вибуху», ознаменувавши початок інформаційної ери.

Проте часу для розвитку в цьому напрямі в людства вже майже не залишається. Інтенсивний розвиток інформаційних технологій привів до домінування інформаційної сутності людини над біологічною. З грудня 2004 року таке домінування перевищило критичний поріг.

Внаслідок цього сучасна економіка, що базується на збільшенні споживання і максимізації прибутку, з кризи вже не вийде. Календар Майя призначив кінець нашої цивілізації на 23 грудня 2012 року. Саме на той час глобальна криза необоротно змінить ноосферу Землі. Після 2012 року кардинально зміниться інформаційно-психологічна структура економіки, принципи її функціонування. Відтоді всі відомі методи управління і боротьби з кризами остаточно втратять будь-яку цінність.

Звідси стає очевидною справедливість тверджень календаря Майя, що причиною кінця цивілізації стане обнуління пам’яті людства. Очевидно, йдеться про економічну пам’ять — підсвідому оцінку людьми вартості своєї праці. Сьогодні таке обнуління спостерігається у вигляді змін психіки мільярдів людей, соціальним проявом чого є глобальна економічна криза.

При цьому слід визнати фіаско більшості економічних шкіл, для яких економічна сутність ноосфери залишилася непізнаною. Тому серед названих причин кризи трансформації економічної пам’яті немає, хоча прогнози поза контекстом її динаміки давно втратили цінність. Водночас обнуління пам’яті необоротно змінює економічну сутність ноосфери. Це означає, що, незалежно від бажань політичної та ділової еліти, світ має перейти на цілком інші принципи економічного життя.

За таких умов саме економічна пам’ять стає головним об’єктом стратегічного інвестування.

Економічна пам’ять

Економічна пам’ять — це поєднання підсвідомих характеристик людини, що визначає для неї пропорцію між затратами праці та компенсацією за працю від зовнішнього середовища. В економічній діяльності кожна людина наживається за рахунок одних людей, але при цьому її працею користуються інші. Це робить її економічним «донором» стосовно одних і «вампіром» щодо інших. На великих масивах людей це призводить до розбіжності в рівні життя та вартості праці між країнами і регіонами. Цим обумовлений як нееквівалентний обмін, так і сама економічна активність. Таким чином, обнуління економічної пам’яті, що відбувається сьогодні, ліквідовує головну причину економічної діяльності. Глобальна економічна криза є логічним і неминучим наслідком цього процесу.

Важливо усвідомити, що вже сьогодні економічна діяльність багато в чому обумовлена маловивченими чинниками абсолютно нового типу. А після 2012 року навіть окремі елементи відомих економічних закономірностей зникнуть із господарської практики.

Що ж буде? Відхід в економіці від прагнення до прибутку як такого. Перефразовуючи нобелівського лауреата Льва Ландау, сьогодні людина цього не в змозі уявити, але цілком може зрозуміти. І той, хто зрозуміє, опиниться у виграші після 2012 року. Ніхто не знає, якими будуть економічні правила у зміненому світі. Проте слід бути готовими до того, що всі підходи, які існували досі, втратять сенс.

Ключ такої готовності міститься в економічній пам’яті людства. Її поки що втрачено не повністю. Ще залишається два-три роки для збереження цієї унікальної інформації. На її основі після 2012 року можна сформувати нову економічну парадигму людства.

Таким чином, в умовах глобальної кризи економічна пам’ять — єдина надійна інвестиція. Успішність реалізації проекту з її збереження фактично визначить долю людства.

Неможливе можливе...

Сьогодні єдиним засобом для збору інформації про економічну пам’ять є інтернет-інструментарій нейромаркетингу. У ньому синтезовано знання з багатьох галузей, а також низку оригінальних теоретико-прикладних і технічних рішень. Ця технологія не має аналогів у світовій практиці.

З її допомогою стало можливим упродовж кількох годин просканувати підсвідомість десятків мільйонів людей. Таке завдання в історії людства ще ніколи не вирішувалося. Тому можливості застосування технології нейромаркетингу-онлайн можуть бути найнеймовірнішими у будь-яких галузях.

Як експериментальна розробка технологія 2005 року з’явилася в Одеській національній юридичній академії і впродовж 2006—2008 рр. пройшла успішну апробацію в багатьох регіонах світу. В умовах глобальної кризи вона ефективно вирішує такі завдання, як моніторинг підсвідомої готовності персоналу до певного рівня зарплат, тестування торгових марок на живучість, прогнозування появ резонансних точок на ринках і т.п.

Але головна стратегічна цінність технології нейромаркетингу-онлайн полягає в можливості зберегти економічну пам’ять людства. Що робити з цією інформацією після 2012 року, справжній стратегічний інвестор уже знає...

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі