BBC назвала лауреатів премії «Книга року 2012»

Поділитися
BBC назвала лауреатів премії «Книга року 2012» © tvoemisto.tv
Книгою року BBC стала «Танго смерті» Винничука. Найкращим дитячим твором визнали «Таємне Товариство Боягузів і Брехунів» Вороніної. Автори-переможці отримали нагороду в розмірі 1000 фунтів стерлінгів.

«BBC Україна» оголосила переможців конкурсу «Книга року 2012» і «Дитяча книга року 2012». Переможцем у номінації «Книга року 2012» став Юрій Винничук з романом «Танго смерті» (Харків, Фоліо, 2012).

Переможцем у номінації «Дитяча книга року ВВС 2012» стала Леся Воронина з книгою «Таємне Товариство Боягузів і Брехунів» (Київ, Грані-T, 2012).

Член журі конкурсу «Книга року 2012», головний редактор ВВС Україна Ніна Кур'ята зазначила: «Конкурсанти в обох номінаціях потішили нас надзвичайною кількістю фантастичних і містичних сюжетів, де головні герої подорожують в епохах і паралельних світах. Думаю, це свідчить про те, що і письменники, і читачі вже готові до ще складнішого відображення реальності у сучасній українській літературі».

Член журі конкурсу, професор Національного університету «Києво-Могилянська академія» Віра Агєєва поділилася своїм враженням від книги-переможця «Танго смерті»: «У своєму романі Юрій Винничук створив захоплюючий сюжет і зробив акцент на історичних фактах, що дає можливість побачити різноманітне життя Львова між першою і другою світовими війнами. Відмінністю літературного стилю Юрія Винничука є те, що він з великою майстерністю вміє поєднати комічне з трагічним».

У цьому році, вперше у восьмирічній історії існування конкурсу Книга року, була представлена нова номінація - «Дитяча книга року 2012». Говорячи про переможця у цій номінації, Віра Агєєва зазначила: «Книга Лесі Вороніної «Таємне Товариство Боягузів і Брехунів» розповідає про сміливість, яка завжди перемагає. Тільки ті, хто здатні подолати страх, зможуть врятувати планету, заповнену жахливими прибульцями. Герої книги також черпають силу у скарбах, прихованих у нашому історичному минулому. Скарби прадідуся головного героя Лесі Вороніної допомогли йому подолати неймовірні перешкоди і забезпечити перемогу Добра».

Автори-переможці отримали нагороду в розмірі 1000 фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті. !zn

Читайте також:

Юрій ВИННИЧУК: «Навіщо нас лякають?»

У Києві визначили кращу «Книжку року BBC 2011»

Розумна пропозиція від Бі-бі-сі

«Зважені» та щасливі: письменники, які навчилися рахувати

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі