ЗМІ: Салех готується до передачі влади в Ємені

Поділитися
© mistika.ucoz.com
Президент Ємену Алі Абдулла Салех,який був поранений 3 червня ц.р. в результаті замаху і виїхав на лікування до Саудівської Аравії, незабаром повернеться на батьківщину і почне процес передачі влади, передає Reuters з посиланням на джерела в його оточенні.

Раніше сьогодні прес-секретар глави держави повідомив, що А. Салех вийде до преси протягом 48 годин.


За словами співрозмовника агентства Reuters, А. Салех також готується виступити з телезверненням до нації.

Крім того, джерело розкрило обставини нападу на мечеть при президентському палаці на початку поточного місяця. За його даними, глава держави був поранений у результаті вибуху закладеної в мечеті бомби, а не обстрілу невстановленими особами з гранатометів. Під час замаху також постраждали прем'єр-міністр Ємену Алі Мухаммед Муджавар, два віце-прем'єра, спікери обох палат парламенту країни та інші високопоставлені особи - всього 39 людей.

Джерело додало, що А. Салех отримав опіки, що не перевищують 40% шкірного покриву. Раніше повідомлялося, що він отримав опіки другого ступеня на обличчі і грудях. У лікарні Саудівської Аравії йому була проведена пластична операція. Крім того, лікарі видалили скалку розміром 7 см, що застряг у грудях в районі серця.

А. Салех керує Єменом з 1978р. 22 травня ц.р. він в черговий раз відмовився йти у відставку, незважаючи на вимоги опозиції, підтримані рядом країн.

Після замаху на А. Салеха під час п'ятничної молитви 3 червня ц.р. опозиціонери поспішили оголосити про загибель президента, проте потім він виступив з аудіозверненням, спростувавши чутки про свою смерть. Прес-служба А. Салеха заявила, що за нападом на мечеть стоять американські війська. На думку самого А. Салеха, атаку здійснило опозиційно налаштована плем'я «хашід», очолюване шейхом Садек аль-Ахмар. Останній звинуватив главу держави в інсценуванні замаху, щоб виправдати розправу з учасниками антиурядових виступів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі