WikiLeaks без оповіщення залишив шведські сервери

Поділитися
Скандально відомий ресурс WikiLeaks припинив використовувати шведські сервери, розташовані в передмісті Стокгольма. Про це повідомив власник серверного центру Мікаель Віборг.
Скандально відомий ресурс WikiLeaks припинив використовувати шведські сервери, розташовані в передмісті Стокгольма. Про це повідомив власник серверного центру Мікаель Віборг. Віборг уточнив, що ресурс «переїхав» ще місяць тому. Також бізнесмен повідомив, що про своє бажання змінити сервери WikiLeaks не попереджав. Як тільки сервери перестали користуватися попитом, їх відключили. Побачивши, що клієнти його покинули, Віборг відправив WikiLeaks останній рахунок, який, однак, поки залишається неоплаченим. Якщо ще в серпні трафік WikiLeaks йшов через Швецію, то тепер аналіз показує, що трафік іде через інші країни, зокрема, Францію. Тим часом представник іншого провайдера, Bahnhof, заявив Dagens Nyheter, що WikiLeaks проте не залишили Швецію цілком, хоча і розподілили свій трафік між іншими країнами, наприклад, Францією і Голландією. WikiLeaks опинився в центрі скандалу після того, як влітку 2010 року опублікував багатосторінкове секретне досьє Пентагону про військові дії в Афганістані. Незабаром після цього стало відомо про початок кримінального переслідування засновника ресурсу, австралійця Джуліана Ассанжа: у Швеції, де він намагався отримати посвідку на проживання, його підозрюють у згвалтуваннях і домаганнях.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі