Влада Білорусі відверто ображає опозиційних кандидатів у президенти, називаючи їх "примітивними"

Поділитися
© Telegraf.by
Передвиборчі програми опозиційних кандидатів у президенти Білорусі однакові і несерйозні, а самі кандидати, передбачувані, очікувані і примітивні. Про це заявила перший заступник голови адміністрації президента Наталія Петкевич в ефірі програми «Картина світу» на телеканалі РТР-Білорусія в суботу, 4 грудня.
Передвиборчі програми опозиційних кандидатів у президенти Білорусі однакові і несерйозні, а самі кандидати, передбачувані, очікувані і примітивні. Про це заявила перший заступник голови адміністрації президента Наталія Петкевич в ефірі програми «Картина світу» на телеканалі РТР-Білорусія в суботу, 4 грудня.За її словами, «саме з точки зору політичної боротьби вона (кампанія - ред.) якраз зовсім не цікава, тому що опоненти передбачувані, очікувані, і в дечому примітивні». Вона висловила думку, що всім опонентам нинішньої влади властива «катастрофічна агресивність і злість». Передвиборчі програми кандидатів у президенти Петкевич назвала суперечливими «до смішного». Як приклад, вона навела тезу опозиційних кандидатів про те, «що люди зубожіли, країна дійшла до ручки». «А потім говориться, що в народу накопичились мільярди доларів у панчохах, які потім дадуть поштовх для майбутнього розвитку економіки. Це говорить про несерйозність і абсолютний популізм», - зазначила вона. «По суті, всі передвиборні програми однакові і побудовані за одним принципом: спочатку гудити все, що було, потім обіцяється абсолютно все, що тільки можна. Але ніхто не говорить, звідки будуть зароблятися гроші, на чому держава буде робити прибуток», - сказала Петкевич. На думку представника адміністрації президента Білорусі, нинішня передвиборна кампанія цікава тим, що «абсолютно чітко проявляються  риси класичної виборчої кампанії, яка властива розвиненим країнам з усталеними демократичними традиціями - є екзит-поли, тобто роль неурядових організацій, є рейтинги, якась політична боротьба». У цілому, вважає перший заступник голови адміністрації, така велика кількість кандидатів у президенти пояснюється «виключно лояльністю Центрвиборчкому». У той же час, вона бачить у цьому позитивні сторони: «Ми набуваємо досвіду політичної боротьби, зростає виборча та політична культура в суспільстві». Нагадаємо, що вибори президента Білорусі пройдуть 19 грудня 2010 року. Спочатку більше 100 тис. підписів виборців представили в територіальні виборчі комісії 11 потенційних кандидатів у президенти Білорусі. Усього за посаду президента країни будуть боротися 10 кандидатів. Олександр Лукашенко є президентом Білорусі з 1994 року. У західних ЗМІ його часто називають «останнім диктатором Європи». Нещодавно Лукашенко назвав опозиціонерів «неповноцінними людьми». Президент України Віктор Янукович побажав Лукашенко перемоги на виборах. За матеріалами «Інтерфакс-Україна»
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі