ВЕФ: Світ не в змозі впоратися з майбутніми економічними шоками

Поділитися
Здатність урядів реагувати на майбутні економічні потрясіння впала до «критично низького рівня», йдеться у доповіді Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ), організатора саміту в Давосі.
Здатність урядів реагувати на майбутні економічні потрясіння впала до «критично низького рівня», йдеться у доповіді Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ), організатора саміту в Давосі.Різке падіння цін на активи, суверенні дефолти або коливання курсу валют можуть мати катастрофічні наслідки, наголошується в доповіді «Глобальні ризики 2011 року», призначеній для обговорення у рамках Давоського саміту, який почнеться 26 січня. Керуючий директор ВЕФ Роберт Грінхілл впевнений, що у XXІ столітті вже не можуть бути дієвими системи управління світовою економікою, які дісталися у спадок від XX століття. Економісти ВЕФа вважають, що найактуальнішою темою залишаються довгострокові фінансові проблеми в розвинених країнах світу. «Поточна податково-бюджетна політика не є стійкою в більшості промислово розвинених країн», - сказав Деніел Хофманн, головний економіст Zurich Financial Services. «При відсутності глобальних структурних реформ, ризик суверенних дефолтів буде залишатися високим», - підкреслив він. «Населення західних країн старіє, глобальний фінансовий дисбаланс зберігається, є ризик надмірного ввезення капіталу до країн, що розвиваються, чия економіка не в змозі конструктивно його абсорбувати», - наголошується в доповіді. У доповіді також відзначаються ризики дефіциту продовольства, води та енергоносіїв, а також зростання тіньової економіки.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі