Українські моряки засуджені до тюремного ув’язнення в Греції

Поділитися
© pinchukartcentre.org
У неділю суд Кефалінії (Греція) визнав винними шістьох українських моряків у навмисному затопленні вантажного судна в Іонічному морі й в забрудненні моря нафтопродуктами і засудив їх до тюремних термінів. Максимальний вирок у вигляді п'яти років тюремного ув'язнення отримав капітан судна, п'ятеро моряків були засуджені до чотирьох років в'язниці кожний.
У неділю суд Кефалінії (Греція) визнав винними шістьох українських моряків у навмисному затопленні вантажного судна в Іонічному морі й в забрудненні моря нафтопродуктами і засудив їх до тюремних термінів. Максимальний вирок у вигляді п'яти років тюремного ув'язнення отримав капітан судна, п'ятеро моряків були засуджені до чотирьох років в'язниці кожний. «Я не думаю, що вони винні. Я не думаю, що вони стали б топити судно у такий екстремальний спосіб з ризиком для свого життя», - сказав представник посольства України в Греції. Судно Christine під прапором Того, що пливло з албанського порту Дуррес в болгарський Бургас, затонуло 18 листопада, поблизу грецького острова Кефалінія. Судно отримало пробоїну під час шторму і затонуло внаслідк течі. Вся команда у складі шести громадян України залишила судно на рятувальній шлюпці. Після цього моряки з'явилися в управління берегової охорони на півночі острова і повідомили про загибель судна, яке зараз лежить на глибині 45 метрів приблизно в одній морській милі від берега Кефалінія. Берегова охорона не повірила розповіді моряків, і їх було взято під варту.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі