У США тяжко поранена член конгресу від Арізони Габріель Гіффордс

Поділитися
Член палати представників конгресу США від штату Арізона демократ Габріель Гіффордс отримала тяжке поранення під час виступу перед виборцями. Загинуло шестеро людей, у тому числі кілька її співробітників. Поранено 13 людей, включно з самою Гіффордс.
Член палати представників конгресу США від штату Арізона демократ Габріель Гіффордс отримала тяжке поранення під час виступу перед виборцями. Загинуло шестеро людей, у тому числі кілька її співробітників. Поранено 13 людей, включно з самою Гіффордс. Вогонь з напівавтоматичного пістолета на очах сотень присутніх відкрив чоловік, затриманий на місці злочину і пізніше ідентифікований як Джаред Лохнер, 22 років. Поранену в голову Гіффордс доставили гелікоптером до місцевої університетської лікарні, де їй була проведена термінова операція. Наразі конгресмен перебуває в палаті інтенсивної терапії. Лікарі оцінюють її стан як дуже важкий, але не безнадійна. У ту ж лікарню було доставлено ще дев'ять потерпілих, одна з яких, дев'ятирічна дівчинка, яка померла від отриманих ран. Як повідомили на умовах анонімності представники влади, Лохнер на першому допиті показав, що діяв поодинці. Проте шериф округу Піма заявив журналістам, що, на думку поліції, у нього був спільник, якого зараз шукають. Лохнер стояв ззаду до  Гіффордс, не сказавши ні слова, вистрілив у неї і продовжував вести вогонь, доки його не скрутили.Висхідна зірка 40-річний політик представляє в палаті представників восьмий виборчих округів Арізони. Вона одружена з астронавтом Марком Келлі. Гіффордс є членом кількох комітетів конгресу, в тому числі комітету зі збройних сил і комітету із зовнішньої політики. Джефф Роджерс, голова місцевого відділення Демократичної партії, заявив, що Гіффордс є «висхідною зіркою» у партії й сподівалася в майбутньому стати сенатором від Арізони. Президент Обама виступив на прес-конференції у Вашингтоні з короткою заявою, в якій назвав Гіффордс особистим другом і висловив надію на її одужання.Вбивця «осудний, але душевно не цілком здоровий»Поліція з'ясувала, що Лохнер жив у п'яти хвилинах їзди на автомобілі від місця трагедії. Напередодні замаху він залишив у своєму блозі відеозвернення, в якому прощався з друзями і просив їх «не сердитися» на нього. В інших записах він різко критикував президента Обаму, який, на його думку, «промиває мізки народу», називав себе «військовим рекрутом», а своїми улюбленими книжками - «Майн Кампф» Гітлера і «Комуністичний Маніфест» Маркса і Енгельса. За словами шерифа Кларенса Дупніка, Лохнер «осудний, але душевно не цілком здоровий». За матеріалами "Бі-Бі-Сі"
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі