У Німеччині відкрився музей Нюрнберзького процесу

Поділитися
У Нюрнберзі відкрився музей, присвячений судовому процесу над нацистськими вождями, що проходив у цьому місті 65 років тому. У церемонії відкриття музею історії міжнародного трибуналу взяли участь голови МЗС Росії та Німеччини, представники Франції, Великобританії, США.
У Нюрнберзі відкрився музей, присвячений судовому процесу над нацистськими вождями, що проходив у цьому місті 65 років тому. У церемонії відкриття музею історії міжнародного трибуналу взяли участь голови МЗС Росії та Німеччини, представники Франції, Великобританії, США.Окрім того, на відкриття приїхали очевидці та учасники Нюрнберзького процесу, у тому числі головний обвинувач з боку США Бенджамін Ференч. Музей розташувався у будівлі земельного суду Нюрнберг-Фюрта. У даний час воно використовується за прямим призначенням, експозиція розташовується на верхніх поверхах. У вільні від судових засідань дні відвідувачі можуть оглянути зал присяжних засідань, відомий як "Зал 600", де проходили слухання Нюрнберзького процесу. На виставці представлені відео-та аудіозаписи, матеріали з історії, інформація про дійових осіб, біографії 24 обвинувачених, фотографії та інші документи. На створення музею було витрачено 4,2 млн євро, половину цих коштів надало земельне уряд Баварії, іншу половину - федеральний уряд Німеччини. Глава МЗС Росії Сергій Лавров передав в якості дарунку музею копії документів і фотографій з архіву МЗС та інших російських архівів, що відносяться до Нюрнберзького процесу. Багато з них раніше не публікувалися.

За матеріалами Deutsche Welle, Радіо «Маяк»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі