У Києві ситуацію на дорогах будуть контролювати комп'ютери

Поділитися
Київська міська державна адміністрація (КМДА) планує в 2011 році ввести в експлуатацію систему керування дорожнім рухом, яка дозволить значно зменшити кількість пробок на дорогах столиці.

Київська міська державна адміністрація (КМДА) планує в 2011 році ввести в експлуатацію систему керування дорожнім рухом, яка дозволить значно зменшити кількість пробок на дорогах столиці.

«На сьогоднішній день уже виконано значну частину робіт зі створення системи управління дорожнім рухом», - заявив начальник Головного управління транспорту та зв'язку КМДА Євген Водовозов на прес-конференції в п'ятницю.

Зокрема, він повідомив, що було побудовано відповідний центр на вул. Богдана Хмельницького, закуплено частину устаткування і програмного забезпечення, встановлено відеокамери спостереження на перехрестях.

За словами Водовозова, загальна вартість першого етапу створення цієї системи складає більше 100 мільйонів гривень, з них вже освоєно 49 мільйонів гривень.

Він зазначив, що найдорожча частина робіт - підведення оптоволокна до кожного перехрестя.

Водовозов підкреслив, що введення в експлуатацію системи управління дорожнім рухом дозволить значно впорядкувати дорожній рух.

Так, за його словами, один адаптивний самостійний світлофор може розвантажити перехрестя на 12-24%. При цьому такий світлофор повинен мати сполучення з системою інших світлофорів, які спільно можуть регулювати потік транспорту, розвантажуючи окремі маршрути.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі