У Києві через відключення ТЕЦ майже два мільйони людей залишилися без опалення

Поділитися
Незважаючи на те, що сьогодні на вулиці мінусова температура, а на завтра синоптики прогнозують -13С, кілька великих масивів столиці, які обслуговуються ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, залишилися без опалення і гарячої води. А це майже 2 мільйона осіб.
Незважаючи на те, що сьогодні на вулиці мінусова температура, а на завтра синоптики прогнозують -13С, кілька великих масивів столиці, які обслуговуються ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, залишилися без опалення і гарячої води. А це майже 2 мільйона осіб.ТЕЦ-5 забезпечує гаряче водопостачання і централізоване опалення житлових будинків, лікувальних закладів, дитячих садів і шкіл на житлових масивах Харківський, Позняки, Осокорки, Русанівка, Березняки і Теремки. ТЕЦ-6 дає гарячу воду і забезпечує централізоване опалення будинків, лікарень, дитячих садів і шкіл на столичних масивах Троєщина, Лісовий, Воскресенка, Оболонь, Куренівка, Виноградар, Поділ. На холодні батареї і нестерпний холод у квартирі поскаржилися мешканці будинків вулиць Срібнокільська, Ентузіастів тощо. У довідковій «Київенерго» пояснюють, що знову опалення відключили через те, що знову виникли проблеми з газом через борги енергокомпанії. Коли з'явиться тепло - не повідомляють. Борг компанії «Київенерго» за природний газ становить майже 743 мільйонів гривень. Міська влада заборгувала компанії 860 мільйонів гривень на оплату різниці в тарифах. 19 листопада, на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 «Київенерго» вже відбувалося аварійне відключення в результаті примусового пониження тиску газу в середу. Через відключення блоку №1 на ТЕЦ-6 (потужність 250 МВт) температури води в мережах знизилася до 50С. А на ТЕЦ-5 відбулося аварійне розвантаження блоку потужністю 250 МВт до мінімально допустимого рівня генерації, а також аварійне відключення двох водогрійних котлів. Це призвело до зниження температури води в мережах до 54С. Зниження температури води в мережах вплинуло на опалення та гаряче водопостачання 2 мільйонів мешканців Києва. «АК «Київенерго» неодноразово попереджала про ймовірність аварійного відключення блоків київських ТЕЦ, але питання поставок природного газу на об'єкти компанії досі не вирішується. Ситуація щодо енергозабезпечення столиці наразі залишається критичною», - заявив технічний директор АК «Київенерго» Юрій Гладишев. Також він повідомив, що АК «Київенерго» інформує про загрозливу ситуацію офіційними листами всі органи влади, від яких залежить стабілізація. Попередження про можливі наслідки у разі зупинки теплоцентралей також спрямовані до МНС, всіх контролюючих і правоохоронних органів. АК «Київенернго» також звернулася до Київської міськадміністрації з листом, в якому вкотре наголошується на необхідності якнайшвидшого виділення для компанії з міського бюджету коштів для компенсації різниці між собівартістю послуг і тарифами на них, а також отримання лімітів природного газу.

За матеріалами Газета по-киевски

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі