У Демократичній партії Молдови не підтверджують відомості про створення коаліції з комуністами

Поділитися
Почесний голова Демократичної партії Молдови Дмитро Дьяков заявив, що йому нічого не відомо про створення коаліції з Партією комуністів.
Почесний голова Демократичної партії Молдови Дмитро Дьяков заявив, що йому нічого не відомо про створення коаліції з Партією комуністів.«Я вважаю, що не слід поспішати зі створенням коаліції. У нас ще є час, щоб зустрічатися і обговорювати різні варіанти», - сказав у неділю, 5 грудня. «Поки ми розглядаємо різні варіанти, наші двері відкриті для співпраці і обговорення», - сказав він. Про створення коаліції демпартії і комуністів раніше повідомили деякі російські ЗМІ з посиланням на лідера комуністів Володимира Вороніна. Тим часом в молдавській пресі такої інформації немає. Згідно з остаточними результатами парламентських  виборів, що відбулися минулої неділі, опозиційна Партія комуністів отримує 42 мандати, Ліберально-демократична партія отримує 32 мандата в новому парламенті, демократична - 15, Ліберальна партія - 12. Теоретично, Демократична партія може створити коаліцію з ЛДПМ і ЛП - за прикладом колишнього Альянсу за європейську інтеграцію. У цьому випадку коаліція буде нараховувати 59 депутатів. ДПМ також може створити коаліцію з Партією комуністів, у цьому випадку коаліція буде нараховувати 57 голосів. У будь-якому випадку, такі коаліції можуть сформувати органи влади і уряд, але не зможуть обрати президента, оскільки для цього потрібен 61 депутатський мандат. За матеріалами "Інтерфакс-Україна"
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі