У Британії оприлюднено засекречені файли про контакти з НЛО

Поділитися
Британський Національний архів на своєму сайті оприлюднив на своєму сайті сотні сторінок раніше засекречених файлів про контакти із НЛО. Про це у четвер, 5 серпня, повідомляють місцеві ЗМІ.
Британський Національний архів на своєму сайті оприлюднив на своєму сайті сотні сторінок раніше засекречених файлів про контакти із НЛО. Про це у четвер, 5 серпня, повідомляють місцеві ЗМІ. Всі 18 документів, які містять кілька тисяч сторінок, відносяться до періоду між 1995 і 2003 роками. Із них, зокрема випливає, що прем'єр-міністр Великобританії Уїнстон Черчілль заборонив пілотам Королівських ВПС розповідати про зустрічі з непізнаними літаючими об'єктами. Такі заходи були прийняті через те, що ці дані можуть спровокувати паніку у суспільстві. Так, серед оприлюднених документів є лист, надісланий у 1999 році міністерству оборони Великобританії фізиком з Лестера, онуком офіцера ВПС, який під час Другої світової війни був особистим охоронцем Черчілля. Автор звернення, чиє ім'я не називається, стверджував, що його дід розповідав про розвідувальний літак, який під час війни зіткнувся з НЛО на північно-заході Англії. Екіпаж навіть спромігся відзняти літаючий об'єкт. Про зустріч було повідомлено Черчіллю, який, за підсумками наради з Дуайтом Ейзенхауером, у той час командувачем союзними військами в Європі, постановив зберігати інцидент в суворій таємниці «на протязі не менше 50 років». Особистий охоронець Черчілля, який був присутній на нараді, розповів про це своїй дочці тільки у 1973 році, перебуваючи при смерті. Та, у свою чергу, через багато років розповіла про інцидент своєму синові, який і надіславв листа до Міноборони. Відомство вивчило лист вченого, який просив ознайомлення з матеріалами інциденту і їх вивчення «з наукової точки зору». Проте представники влади заявили, що всі свідчення про зустрічі з НЛО, що відбулися до 1967 року, підлягали знищенню через п'ять років. Окрім того, з опублікованих документів також випливає, що значна частина НЛО, про зустрічі з якими повідомлялося у другій половині XX століття, насправді виявилася радянськими літаками. Водночас видання відзначає, що ще у 1950-х роках повідомлення про непізнані літаючі об'єкти сприймалися владою дуже серйозно. Зокрема, збереглися свідчення, що Черчілль просив підготувати спеціальну доповідь про непізнані літаючі об'єкти і про потенційну небезпеку, яку вони можуть представляти. Серед оприлюднених документів є також декілька свідчень про контакти з НЛО у кінці ХХ століття. Зокрема, у січні 1995 року кілька осіб повідомили Міноборони про те, що бачили величезний корабель недалеко від аеропорту Манчестера. За словами очевидців, серед яких був пілот British Airways, НЛО було у «20 разів більшим за футбольне поле». Також двічі - у лютому 1977 і жовтні 1980 - поліцейські рапортували про те, що бачили дивний сигароподібний об'єкт неподалік від бази Королівських ВПС у графстві Саффолк. «Люди повідомили про дивний світний об'єкт у лісі. Об'єкт освітлював весь ліс білим світлом, - сказано у звіті. - Як тільки підійшов патруль, він зробив маневр повз дерева і зник». З усіма оприлюдненими документами можна ознайомитися на сайті Британського архіву.

За матеріалами: The Sun, The Daily Telegraph, Лента.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі