Тернопільська міськрада ухвалила «антисоціальний» бюджет на 2011 рік

Поділитися
© ZN.UA
Депутати Тернопільської міськради майже одноголосно ухвалили бюджет обласного центру на 2011 рік із загальним обсягом доходів 592,7 мільйону гривень, з яких майже половину – 256,2 мільйону гривень – становлять дотації. Обсяг доходів загального фонду передбачено в сумі 531,6 мільйону гривень, спеціального фонду – 61,036 мільйону гривень, з яких 30,1 мільйону гривень – очікуваний бюджет розвитку. Загальний обсяг видатків міського бюджету передбачено на рівні 592,6 мільйону гривень.
Депутати Тернопільської міськради майже одноголосно ухвалили бюджет обласного центру на 2011 рік із загальним обсягом доходів 592,7 мільйону гривень, з яких майже половину – 256,2 мільйону гривень – становлять дотації. Обсяг доходів загального фонду передбачено в сумі 531,6 мільйону гривень, спеціального фонду – 61,036 мільйону гривень, з яких 30,1 мільйону гривень – очікуваний бюджет розвитку. Загальний обсяг видатків міського бюджету передбачено на рівні 592,6 мільйону гривень.Основний фінансовий документ Тернополя голова постійної комісії з питань освіти, науки, культури Марія Баб’юк назвала бюджетом «антисоціальним, бюджетом знищення освіти, медицини, спорту». Заступник міського голови Тернополя з гуманітарних питань Леонід Бицюра навів такі дані: 199,6 мільйону гривень, закладених у міському бюджеті на освіту, при потребі 233 мільйони гривень не дозволяють повністю оплатити енергоносії, витрати на харчування, і зовсім не забезпечують фінансування виплат освітянам, передбачених ст.57 закону «Про освіту», а також проведення поточних ремонтів. Кошти на охорону здоров’я забезпечені на 87% від необхідного обсягу. Передбачені 3 із 8 мільйонів гривень на фізичну культуру і спорт дозволяють утримувати лише одну спортивну школу (всього їх у Тернополі шість). На обслуговування пенсіонерів закладено 1,9 мільйону гривень при необхідних трьох мільйонах. «Майже не передбачено фінансування програм сім’ї, молоді, профілактики ВІЛ/СНІДу», - підсумував Бицюра. З цього приводу міська рада Тернополя готує звернення до Мінфіну з проханням переглянути нормативи видатків на соціально-культурну сферу і сподівається на підтримку інших обласних центрів України. Натомість міська рада Тернополя збільшила у порівнянні з минулим роком видатки на утримання свого апарату – майже на три мільйони гривень, що викликало різку критику з боку депутатів опозиційних фракцій.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі