Суд амністував співробітників «Дніпрогазу», причетних до вибуху будинку в Дніпропетровську

Поділитися
© official website
Заводський районний суд Запоріжжя амністував трьох співробітників ВАТ «Дніпрогаз», обвинувачених у службовій недбалості, що призвела до вибуху газу в одному з житлових будинків Дніпропетровська у 2007 році. Таким чином, суд підтвердив рішення Жовтневого районного суду Дніпропетровська, прийняте у 2008 році і згодом скасоване Верховним судом, пише сьогодні, 9 грудня, «Коммерсант-Украина» у статті «Выход на бис».
Заводський районний суд Запоріжжя амністував трьох співробітників ВАТ «Дніпрогаз», обвинувачених у службовій недбалості, що призвела до вибуху газу в одному з житлових будинків Дніпропетровська у 2007 році. Таким чином, суд підтвердив рішення Жовтневого районного суду Дніпропетровська, прийняте у 2008 році і згодом скасоване Верховним судом, пише сьогодні, 9 грудня, «Коммерсант-Украина» у статті «Выход на бис».Вибух газу в будинку на вулиці Мандриківській, 127 у Дніпропетровську, в результаті якого загинуло 23 людини, стався 13 жовтня 2007 року. За даними прокуратури Дніпропетровської області, до нього призвела недбалість посадових осіб ВАТ «Дніпрогаз» - гендиректора Ігоря Іванкова, його першого заступника Максима Сорокіна і головного інженера Сергія Бачуріна. Їм було пред'явлено звинувачення за ч. 2 ст. 367 КК (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Слухання у справі почалися у березні 2008 року в Жовтневому районному суді Дніпропетровська. 29 грудня адвокати підсудних подали прохання про амністію, посилаючись на те, що злочин, у скоєнні якого звинувачуються посадові особи ВАТ «Дніпрогаз», не є тяжким, до того ж підсудні мають неповнолітніх дітей. 20 січня 2009 суд задовольнив прохання. Однак на початку жовтня цього року Верховний суд скасував рішення про амністію і повернув кримінальну справу до суду першої інстанції. 5 листопада справа була передана до Заводського райсуду Запоріжжя для об'єктивного розгляду.

За матеріалами: «Коммерсант-Украина»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі