Станцію метро "Республіканський стадіон" перейменують в "Олімпійську"

Поділитися
© avakov.com
Станція столичного метрополітену «Республіканський стадіон» буде перейменована в станцію «Олімпійська». Відповідне рішення прийняла комісія КМДА з питань перейменувань та пам'ятних знаків, повідомив депутат від БЮТ у Київраді, голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець.
Станція столичного метрополітену «Республіканський стадіон» буде перейменована в станцію «Олімпійська». Відповідне рішення прийняла комісія КМДА з питань перейменувань та пам'ятних знаків, повідомив депутат від БЮТ у Київраді, голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець.«Комісія одностайно підтримала в станцію метро «Олімпійська». Це й зрозуміло, адже Республіканський стадіон вже давно називають Олімпійським. Тому назва станції метро трохи  застаріла і пережила себе», - упевнений Бригинець. «Крім того, назва станції Олімпійська, буде більш зрозуміла тисячам туристів, які приїдуть до Києва на ігри футбольного чемпіонату Євро-2012, і кожен з них буде дивитися їх на НСК «Олімпійський», - пояснив Бригинець. Станція метро «Республіканський стадіон» була відкрита 19 грудня 1981 і отримала свою назву завдяки розташуванню поблизу стадіону, який  в ті роки називався "Республіканським" . Указом президента України в 1996 році стадіон був перейменований в нинішню назву - НСК «Олімпійський».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі