СКМ Ахметова купила 100% акцій "Банк Ренесанс Капітал"

Поділитися
Група СКМ і група «Ренесанс Кредит» (Росія) 22 грудня досягли згоди щодо угоди про купівлю СКМ 100% акцій АТ «Банк Ренесанс Капітал» (бренд «Ренесанс Кредит»). Про це повідомляє прес-служба СКМ у п'ятницю, 24 грудня.
Група СКМ і група «Ренесанс Кредит» (Росія) 22 грудня досягли згоди щодо угоди про купівлю СКМ 100% акцій АТ «Банк Ренесанс Капітал» (бренд «Ренесанс Кредит»). Про це повідомляє прес-служба СКМ у п'ятницю, 24 грудня.Угода з купівлі СКМ 100% акцій «Банку Ренесанс Капітал» буде завершена після отримання всіх необхідних дозволів Національного Банку України (НБУ) і Антимонопольного комітету України (АМКУ). Банк «Ренесанс Капітал» продовжить працювати як окрема юридична структура в рамках банківського напрямку бізнесу групи СКМ. «Цей банк цікавий нам, перш за все, ефективною моделлю бізнесу роздрібного кредитування. Ми купуємо готовий бізнес, включаючи клієнтську базу і портфель кредитів», - зазначив Ілля Архипов, директор з розвитку бізнесу СКМ. ««Ренесанс Кредит» - роздрібний банк з хорошим потенціалом для подальшого зростання, і його інтеграція у банківський бізнес СКМ дозволить нам не тільки розширити портфель групи в галузі фінансових послуг та вийти у новий для нас сегмент ринку, а й значно покращить перспективи зростання нашого банківського бізнесу, зробить його більш диверсифікованим», - додає пан Архипов. «Для СКМ банківський бізнес є одним з найбільш пріоритетних, тому ми зацікавлені в його розширенні і в освоєнні нових сегментів фінансового ринку, зокрема - роздрібного та POS-кредитування», - зазначив Архипов. «Дана угода повністю відповідає стратегії розвитку банківського бізнесу групи СКМ, яка передбачає його укрупнення і підвищення прибутковості. Зокрема, у секторі роздрібного бізнесу, де споживче кредитування (consumer finance) є одним із найбільш перспективних напрямків», - йдеться в офіційному прес-релізі. Компанія "СКМ" володіє і управляє активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медійній галузях, а також у сфері рітейлу і нерухомості. У групу "СКМ" входять компанії "Метінвест холдинг", ДПЕК, телекомунікаційна група Vega, "Сьогодні Мультимедіа", ТРК "Україна", "ЕСТА Холдинг", "Український Рітейл" тощо. 100% акцій ЗАТ "СКМ" належать Рінату Ахметову. Група "Ренесанс Кредит" є роздрібним бізнесом групи "Ренесанс Груп", що об'єднує інвестиційні та фінансові компанії, які спеціалізуються на перспективних ринках, що розвиваються у багатьох країнах світу.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі