Росія продовжила військову присутність у Вірменії на 24 роки

Поділитися
Термін перебування російської військової бази у Вірменії буде продовжено майже вдвічі. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки (СНБ) Вірменії Артур Багдасарян.
Термін перебування російської військової бази у Вірменії буде продовжено майже вдвічі. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки (СНБ) Вірменії Артур Багдасарян. За його словами, уряд Росії запропонував президентові РФ підписати з Вірменією протокол, пов'язаний з діяльністю російської військової бази. «Росія продовжує свою військову присутність у Вірменії. Замість передбачених 25 років після набутя цією угодою чинності термін перебування військової бази у Вірменії складе 49 років з можливістю його пролонгації за згодою сторін», - зазначив Багдасарян. Нагадаємо, 102-а російська військова база розгорнута із 1995 року в районі міста Гюмрі відповідно до міждержавних договорів на основі з'єднань Краснознаменного Закавказького військового округу. У грудні 2005 року після підписання Росією і Вірменією низки двосторонніх документів було оголошено про розширення російської військової бази у Вірменії. Згідно з документами, Вірменія передала 102-й базі низку земельних ділянок і об'єктів нерухомого майна. База підпорядкована Групі російських військ у Закавказзі Північно-Кавказького військового округу РФ. За словами Багдасарян, передбачається, що РФ буде забезпечувати безпеку Вірменії спільно з вірменськими збройними силами. «Мова йде про всю територію країни», - додав секретар Ради національної безпеки. Він відзначив, що йдеться і про прикордонну безпеку, модернізацію прикордонних інфраструктур. Багдасарян підкреслив, що подібна взаємодія з колегами із Росії вже здійснюється і вона буде розширюватися і розвиватися. «У нас є домовленості з нашими російськими колегами щодо спільної роботи навколо комплексного пакету з розробки концепції прикордонної безпеки та модернізації прикордонних інфраструктур», - зазначив він. Охорона державного кордону Вірменії на ділянці прикордонного управління здійснюється відповідно до вимог діючих законодавств Росії та Вірменії та договору, підписаного у 1992 році «Про статус прикордонних військ РФ, що знаходяться на території Вірменії в умовах їхнього функціонування», а також додаткових угод до цього договору. На території Вірменії діє 58 прикордонних застав прикордонного управління ФСБ Росії.

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі