Росія і НАТО домовилися утримуватися від погроз застосування сили

Поділитися
Росія і країни-члени НАТО будуть утримуватися від погроз застосування сили один проти одного, а також проти будь-якої іншої держави, її суверенітету і територіальної цілісності, не сумісною зі статутом ООН.
Росія і країни-члени НАТО будуть утримуватися від погроз застосування сили один проти одного, а також проти будь-якої іншої держави, її суверенітету і територіальної цілісності, не сумісною зі статутом ООН.«Держави-члени Ради Росія-НАТО будуть утримуватися від погроз силою чи застосування сили один проти одного, так само як і проти будь-якої іншої держави, її суверенітету, територіальної цілісності або політичної незалежності в будь-якій формі, не сумісною зі статутом ООН і що міститься в Гельсінському заключному акті декларації принципів, якими держави-учасники будуть керуватися у відносинах», - говориться в спільній заяві, прийнятій за підсумками засідання Ради Росія-НАТО на вищому рівні в Лісабоні в суботу, 20 листопада. У документі також наголошується, що Рада Росія-НАТО «є форумом для політичного діалогу при будь-яких обставинах і з усіх питань, включно з тими, по яких у нас є розбіжності». «Покращення наших відносин буде допомагати вирішенню питань, з яких наші погляди розходяться», - йдеться в документі.Система ПРОПрезидент Росії Дмитро Медведєв вважає, що майбутня система протиракетної оборони (ПРО) не повинна зруйнувати сформований  ядерний паритет. «ПРО не повинна зруйнувати існуючий паритет, тому що, зі зрозумілих причин, якщо в результаті протиракетної оборони ядерний баланс зміщується в ту чи іншу сторону, це спричинить гонку озброєнь», - сказав Медведєв на прес-конференції після закінчення саміту Росія-НАТО у суботу, 20 листопада. «У цьому сенсі ідея ПРО може бути і конструктивна, і небезпечна», - додав він. Медведєв переконаний, що система ПРО повинна бути універсальною. «Всі розуміють, що в цілому система ПРО лише тоді представляє цінність, коли вона є універсальною, а не є тільки одним з елементів, що допомагають тим або іншим країнам або поширюються тільки на окремі театри військових дій», - заявив Медведєв. За його словами, в ході саміту «з цього напрямку була цікава дискусія». «Ми домовилися, що обов'язково продовжимо роботу», - сказав Медведєв. За материлам "Інтерфакс-Україна"
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі