Рішення Європарламенту у «справі Магнітського» МЗС РФ назвав «підбурюванням»

Поділитися
МЗС Росії назвав «підбурюванням до втручання у внутрішні справи Росії» рішення комітету Європарламенту рекомендувати внести заборону на в'їзд 60 російських чиновників, яких він вважає причетними до загибелі юриста Hermitage Group Сергія Магнітського.
МЗС Росії назвав «підбурюванням до втручання у внутрішні справи Росії» рішення комітету Європарламенту рекомендувати внести заборону на в'їзд 60 російських чиновників, яких він вважає причетними до загибелі юриста Hermitage Group Сергія Магнітського.«Зі здивуванням дізналися про прийняті комітетом Європарламенту з міжнародних справ поправки до щорічної доповіді Європарламенту з прав людини у світі за 2009 рік, в яких містяться рекомендації про введення заборони на в'їзд до країн ЄС і про арешт зарубіжних активів 60-ти російських чиновників, нібито причетних до загибелі в московському слідчому ізоляторі юриста Сергія Магнітського. Подібні заклики складно розцінити інакше як підбурювання до прямого втручання у внутрішні справи суверенної держави і відкритий тиск на судові органи Російської Федерації», - йдеться в заяві МЗС, розміщеній на сайті відомства. Нагадаємо, комітет Європарламенту з міжнародних справ одноголосним голосуванням схвалив введення візових санкцій щодо російських чиновників, причетних до загибелі юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського. Як говориться в повідомленні фонду, також схвалений арешт їхніх закордонних активів. Дана законодавча ініціатива послідувала за аналогічними заходами, вжитими законодавцями США. На День російської міліції, слідчим, які займалися справою Магнітського, вручили державні нагороди РФ. На початку жовтня російський МЗС звинуватив Конгрес США у спробі влаштувати «політичне шоу» зі справи Магнітського. Поведінку американських законодавців російські дипломати назвали «недостойною». Реакція МЗС надійшла після внесення до Конгресу законопроекту, що передбачає введення санкцій відносно російських чиновників, причетних до смерті Магнітського. У російському зовнішньополітичному відомстві ініціативу конгресменів назвали такою, що викликає подив і не відповідає нинішньому рівню взаємовідносин між США та Росією. На думку МЗС, вона також ставить під загрозу російсько-американську співпрацю у сферах боротьби зі злочинністю, тероризмом, наркотрафіком та іншими загрозами. Сергій Магнітський помер у слідчому ізоляторі 16 листопада 2009. Незадовго до смерті він розкрив факти масових розкрадань з російського бюджету на загальну суму 5,4 мільярда рублів, здійснених представниками силових відомств. Відразу після цього його звинуватили в ухилянні від сплати податків.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі